Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Vogel že v pogonu

Smučišče Vogel je letos pričelo z obratovanjem že 30. novembra, kar je najzgodnejši pričetek smučarske sezone odkar obratuje nova nihalka.
V letošnjem letu so na Voglu pripravili cel kup novosti. Postavili so novo vrvno vlečnico, ki je namenjena začetnikom in otrokom. Celotna gostinska ponudba v brunaricah na smučišču je v letošnji sezoni v okviru Žičnic Vogel, imajo pa tudi svoje namestitvene kapacitete, in sicer kar 90 postelj. Prevzeli so namestitvene kapacitete v brunaricah Murka in Ruša ter gostinsko-namestitvene kapacitete v brunaricah Burja in Merjasec. Brunarici Rušo in Murko so kupili, Burjo in Merjasca pa imajo v najemu.

 

Pripravili so celo vrsto drobnih izboljšav in dogodkov, ki bodo poskrbeli za dobro počutje in uživanje gostov na Voglu. Skupaj z rednim vzdrževanjem naprav in za zgoraj navedene novosti so v novo sezono vložili nekaj sto tisoč evrov. Skupno število zaposlenih, skupaj s sezonskimi delavci, študenti in občasnimi delavci, ki jih potrebujejo v konicah bo letos preseglo 90, kar je približno 15 zaposlenih več kot v lanski zimski sezoni.

Letos je Vogel vključen tudi v mednarodno testiranje smučišč Skiareatest (http://www.skiareatest.com/), tako da se bodo še posebej potrudili za dobro počutje smučarjev in obiskovalcev.

 

»Veseli nas, da ima SKI Hotel novega najemnika in je v letošnji sezoni odprt, saj to pomeni dodatnih 80 smučarjev vsak dan na smučišču in tudi dodatno promocijo za smučišče,« je povedal direktor Žičnic Vogel Bohinj Boštjan Mencinger. Na Voglu je letos tako na voljo kar okrog 300 postelj, kar je že zelo lepa številka. Prav tako so oživeli tudi nočno dogajanje, saj ob petkih in sobotah v nočnem času obratujeta nihalka in bar Čuk.

 

»Pričakujemo dobro zimsko sezono, saj smo s smuko pričeli že 30. novembra, kar je najzgodnejši začetek smučanja na Voglu, odkar imamo novo nihalko, to je pd leta 2001. Pričakujemo, da bomo v tej sezoni presegli lansko število, 92.000 smučarjev,« je dejal Mencinger.

 

Zaradi krize, ki v Sloveniji še ne popušča oziroma se še stopnjuje, letos cen večine kart niso dvignili. Naredili so samo nekaj manjših sprememb cen, nekaj kart pa so celo pocenili. Polna cena dnevne karte tako ostaja 27 evrov. »Že ob dvigu DDV smo se odločili, da dviga ne prenesemo na obiskovalce in nismo spremenili cen,« je pojasnil Mencinger.

 

V času, ko smo pridobili zgornje informacije, je bilo na Voglu snega dobrega pol metra in smuka je bila idealna. Obratvala je že večina smučišča razen Zadnjega Vogla in Šije. Od 30. novembra do 10. decembra pa so že našteli 3.000 obiskovalcev.

Oglejte si tudi