Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Trajnostni turizem tudi pozimi

Pri Turizmu Bohinj že več let s sodelovanjem turističnega gospodarstva uspešno vodijo projekt SKI BUS. »Prizadevanja za umirjanja prometa tudi pozimi pa smo nadgradili s projektom BOHINJ-SKI VLAK,« je dejal Langus.

Javni zavod za pospeševanje turizma Turizem Bohinj je v sodelovanju s prevoznikom Alpetour - potovalna agencija in Ministrstvom za promet v poletni sezoni uspešno izpeljal projekt Poletni bus. Avtobus je v juliju in avgustu vozil na relaciji Železniška postaja Boh. Bistrica – Slap Savica, in sicer po Zgornji Bohinjski dolini. »S projektom smo zadovoljni. Povprečno je Poletni bus uporabilo 90 potnikov na dan, s čimer so bila izpolnjena naša pričakovanja. Zato smo se odločili tudi v zimski sezoni nadaljevati s spodbujanjem uporabe javnih prevoznih sredstev,« je povedal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

 

Pri Turizmu Bohinj že več let s sodelovanjem turističnega gospodarstva uspešno vodijo projekt SKI BUS. »Prizadevanja za umirjanja prometa tudi pozimi pa smo nadgradili s projektom BOHINJ-SKI VLAK,« je dejal Langus. Skladno s filozofijo spodbujanja uporabe javnih prevoznih sredstev in dviga kvalitete turistične ponudbe, imajo gostje, ki se bodo na smučanje v Bohinj pripeljali z vlakom, ugodnosti pri nakupu vozovnice za vlak, smučarske karte in izposoje opreme. Poleg tega pa se bodo z železniške postaje do SKI centra na Voglu brezplačno prepeljali še s SKI BUSOM. »Gostom prav tako ne bo potrebno čakati v vrsti na nakup smučarske karte,« je izpostavil še eno prednost Bohinj-ski vlaka.

 

»S projektom Bohinj-ski vlak želimo ne samo prispevati k uporabi javnih prevoznih sredstev, ampak omogočiti gostu popolnejše doživetje smučanja in doživljanja zimskih aktivnosti v Bohinju. Projekt združuje vse, ki nam je mar za okolje. Na drugi strani pa ravno preko skrbi za okolje omogoča kvalitetnejše doživetje,« je pojasnil Langus. Poleg že naštetih ugodnosti bodo lahko gostje koristili tudi posebne pakete Bohinj-ski vlak, ki vključujejo vlak, ski bus, smučarsko karto in kosilo, že za 32 evrov. Paket bo možno kupiti tudi na železniških postajah.

 

Eko smučarski dan na Voglu

 

Partnerji v projektu so v soboto, 21. decembra, izpeljali tudi že prvo veliko promocijsko akcijo, imenovano EKO SMUČARSKI DAN NA VOGLU 1=2. V akciji so lahko gostje za samo 36 evrov kupili paket, ki je vključeval povratno vožnjo z vlakom iz smeri Ljubljana ali Nova Gorica do Bohinjske Bistrice (iz katerikoli vstopne postaje), prevoz s ski busom do spodnje postaje gondole na Vogel in nazaj ter dnevno smučarsko vozovnico. Poleg tega je bil vključen v paket še brezplačen SKI test smuči in 50-odstotni popust pri najemu smučarske opreme. Prvih 100 gostov, ki so kupili paket, pa je lahko uživalo tudi v brezplačni kavici v panoramski restavraciji Viharnik na Voglu.

Oglejte si tudi