Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Prva smuka že 27. novembra

Pričetek obratovanja nihalke v zimski sezoni je predviden za soboto, 5. decembra, ker pa je 30 cm snega zapadlo že v zadnjem tednu novembra, se je z nekaj čarovnije in tudi sreče, predvsem pa z veliko trdega dela smučanje pričelo že za zadnji novembrski konec tedna.

Priprave na zimo in novosti
V začetku novembra so bile v polnem teku še zadnje priprave na zimsko sezono. Posodobili so otroški park ter poskrbeli za večje zadovoljstvo obiskovalcev z manjšimi ureditvami in dodatno ponudbo, ki jo bodo predstavili ob pričetku zimske sezone. Preuredili so snežni park, ki bo omogočal več zabave tudi za tiste manj vešče, glavnina dela pa je bila letos poleti narejena na pripravi terena na zimsko sezono. Zatravili so obsežna dodatna območja, s smučišča odstranili več ton kamenja in postavili premične protivetrne ograje – s tem bodo preprečili, da bi iz izpostavljenih mest veter še naprej odnašal sneg. Na prvem, spodnjem delu smučišča, za nemoteno obratovanje zadostuje že okoli 40 cm snega primerne kvalitete.

Družinski tedni – otroci bivajo in smučajo brezplačno

Letošnja novost je tudi ta, da smo družinske tedne podaljšali še za en teden, skupaj torej na tri tedne od 10. do 31. januarja. To pomeni, da bodo lahko otroci pri izbranih ponudnikih ob spremstvu staršev bivali in smučali popolnoma brezplačno. Kapacitete na Voglu se dobro polnijo, ravno tako prihajajo spodbudne napovedi iz Bohinja.

Indijansko poletje prineslo 101.000 obiskovalcev

Po izjemnem poletju smo bili deležni še pravljične jeseni, ki je v visokogorje Triglavskega narodnega parka tudi oktobra privabila lepo število obiskovalcev. Ker se je lepo vreme nadaljevalo še v prvi polovici novembra, so se odločili poletno sezono podaljšati za čas od 6. do 8. novembra, ko je na Vogel prišel tudi 101.000. obiskovalec v letošnji poletni sezoni. To pa tudi pomeni, da so v letošnji poletni sezoni za več kot 10 % presegli obisk iz lanske zimske sezone.

Oglejte si tudi