Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Pripravljeni na poletno sezono

»V prvih štirih mesecih letošnjega leta smo zabeležili manjšo porast nočitev. Tudi za julij in avgust kaže, da bo sezona dobra,« je povedal direktor Turizma Bohinj Klemen Langus. A kot vedno je v Bohinju veliko odvisno od vremena.
»Še vedno pa se tako na obisku kot na potrošnji gostov, ki jih večino sestavljajo slovenski turisti, pozna gospodarska kriza. Zato se trudimo z različnimi ponudbami in paketi gostom omogočiti, da doživijo Bohinj kar se da v popolnosti in ugodno za njihov žep,« je še dejal Langus.

 

Vsako leto izboljšujejo in dopolnjujejo ponudbo, ki jo gostje pridobijo z nakupom individualne ali družinske kartice Gost Bohinja. Letošnje novosti obsegajo brezplačni avtobusni prevoz z avtobusi Potovalne agencije Alpetour na relacijah v Občini Bohinj, iz Občine Bohinj po Gorenjski do Ljubljane in obratno. Novosti so tudi 50-odstotni popust na ceno vozovnice za vlake na relaciji Ljubljana‒Jesenice‒Bohinjska Bistrica‒Most na Soči‒Nova Gorica in obratno, 5-odstotni popust na ceno vozovnice za avtovlak na relaciji Bohinjska Bistrica‒Most na Soči‒Nova Gorica in obratno, 50-odstotni popust za prevoz s turistično ladjo, 50-odstotni popust pri najemu električnih koles in do 20-odstotni popusti za najem koles.

 

Že kar nekaj let si Turizem Bohinj s podporo Občine Bohinj in v sodelovanju z redarstvom, policijo, Triglavskim narodnim parkom in Krajevno skupnostjo Stara Fužina - Studor prizadeva za umirjanje pritiska mirujočega prometa na jezersko obalo. »Prometa in parkiranja ne prepovedujemo, vendar ponujamo alternativne možnosti prevoza z Bohinjske Bistrice do Ukanca in tudi v sam Bohinj,« je pojasnil Langus. Pred časom narejena študija prometa v Bohinju je pokazala, da ima Bohinj približno 3.000 parkirnih prostorov, kar se je do sedaj za naval predvsem enodnevnih obiskovalcev ob vročih poletnih koncih tedna še vedno izkazalo za premalo.

 

»Letošnja prizadevanja, da bi Bohinj naredili za domačine in obiskovalce glede prometa in parkiranja še prijaznejši, smo podnaslovili 'Bodi kul, bodi mobilen, v Bohinju uporabljaj javni prevoz'. Ne gre zgolj za skupek lepih, marketinško obarvanih besed, ampak za njimi stojijo zelo konkretne aktivnosti. Da bi jezersko skledo razbremenili osebnega motornega prometa, v letošnjem letu širimo ponudbo okolju prijazne mobilnosti,« je povedal Langus. Zato bodo obdržali lansko poletno sezono uveden dodatni avtobus, ki vozi od 1. julija do 31. avgusta na relaciji železniška postaja Bohinjska Bistrica‒Zgornja Bohinjska dolina‒slap Savica in nazaj. Za imetnike kartice gost Bohinja je tudi ta avtobusni prevoz brezplačen.

 

»Čisto na novo pa v letošnji poletni sezoni uvajamo tako imenovani 'HOP-ON HOP-OFF' avtobus na Pokljuko, ki bo v času od 28. junija do 31. avgusta vozil ob sobotah, nedeljah in praznikih. Prav tako bo tak avtobus vozil tudi z Bleda na Pokljuko. Cena dnevne karte za ta avtobus je 5 evrov za odrasle ne glede na relacijo in število voženj, otroci do 10. leta se vozijo brezplačno,« je še povedal Langus.

 

S promocijo turistične destinacije Bohinj se je Turizem Bohinj v prvih petih mesecih veliko ukvarjal. Gostili so 158 novinarjev, ki so prišli iz različnih koncev Evrope in tudi sveta. Bohinj so spoznali iz prve roke in o njegovi ponudbi in svojih doživetjih pisali prispevke. Med drugim tudi za tako znane medije kot je britanski Mirror. V teh petih mesecih se je Bohinj kot turistična destinacija samostojno ali v okviru slovenske stojnice in Julijskih Alp predstavil na 25 turističnih sejmih.

Oglejte si tudi