Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Na Voglu smuka možna vse do 2. maja

Vrnitev zime v zadnjih dneh je marsikomu zopet vzbudila apetite po smučanju.

40 cm novega snega na do 50 cm podlage, obetavna vremenska napoved in prvomajski prazniki so razlogi, da bo Vogel od jutri naprej vabil poleg pohodnikov, turnih smučarjev in izletnikov, zopet tudi smučarje.

Predvidoma bo poleg naprav v spodnjem delu (štirisedežnici Brunarica in Orlove Glave, vlečnica Storeč) obratovala tudi dvosedežnica Zadnji Vogel. Urejen bo tudi otroški park.


Času primerno bodo znižane tudi cene vozovnic. Dnevna smuka bo na voljo za 17 EUR za odrasle, 15 EUR, mladi in seniorji, ter za otroke 11 EUR. Za družine velja tudi na te cene 15% družinski popust. Naprave na smučišču  bodo obratovale od 9:00 do 14:00, gondola od 8:00 do 18:00. Zgoraj bo, tako kot vsak dan, odprta restavracija Viharnik, do 2.5. pa bo dnevno odprta tudi koča Merjasec in bar Kavka na smučišču. Naprave bodo obratovale vsak dan do vključno prazničnega 2. maja, če bodo to seveda dovoljevale vremenske in snežne razmere.

“Letošnja pomlad ni bila tista prava, saj smo jo kar preskočili in bili čez noč v praktično zgodnje poletnih razmerah. V zgolj 10 dneh nam je v začetku aprila skopnelo skoraj 2m snega in ker so bile noči tudi večinoma oblačne in posledično sneg čez noč ni pomrznil, dostojnega slovesa od smučarske sezone ni bilo. Zato smo tokrat pograbili priložnost, ki se nam je ponudila in bomo vsem strastnim smučarjem omogočili, da bodo z lažjim srcem smuči za pol leta postavili v kot”, je sklenil Boštjan Mencinger, predsednik uprave Vogel d. d. in dodal da bo nepreklicno zadnji dan smučarskega obratovanja v sezoni 2015/2016 praznični drugi maj.
 
Sveže informacije o stanju redno objaviljamo preko naših socialnih omrežij Faceboook in Twitter @VogelSkiCenter.
Oglejte si tudi snežne razmere v živo.

Oglejte si tudi