Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Na Voglu dobro pripravljeni na poletno sezono

Poletna sezona na Voglu je že v polnem razmahu, v juliju in avgustu pa pričakujemo prek 40 tisoč obiskovalcev, ki si bodo z ene najlepših turističnih točk ogledali Bohinj in Triglavsko pogorje ter se naužili svežega zraka in domačih dobrot.

Da bi Vogel čimbolj približali vsem obiskovalcem, že od 15. junija nihalka obratuje s podaljšanim poletnim voznim redom od 7. do 19. ure, sedežnica Orlove glave pa od 7.30 do 16. ure in bosta tako obratovali vsaj do konca avgusta, naprej pa odvisno od vremenskih razmer.

 

Urejena je sprehajalno učna pot na Voglu in kolesarski park, ki smo ju uredili v lanskem letu. Uredili bomo tudi manjši botanični vrt, v katerem želimo obiskovalcem na enem mestu prikazati tipično rastlinje tega območja, na Orlovih glavah, pri križu, pa bomo postavili »rožo vrhov«, s pomočjo katere se bo lažje orientirati in na kateri bodo prikazane smeri in navedena imena vseh okoliških gora.

 

Gorenjski muzej, s katerim uspešno sodelujemo, je pripravil razstavo o lanskoletnem arheološkem izkopavanju na visokogorski lokaciji, na Voglu. Razstava je na ogled vsak dan v času obratovanja nihalke na zgornji postaji nihalne žičnice v prostorih lokala Čuk. Ogled bo možen vse do začetka novembra, ko je predviden zaključek poletne sezone na Voglu. Poleti je odprta tudi sirarna Zadnji Vogel.

 

V soboto, 29. junija, nas bosta obiskala visoka gosta, cesarski visokosti japonski princ in princesa Akishino. Želimo si, da bi bilo takšnih obiskov čimveč, da bi bohinjski turizem oživel.

 

Vsi turistični subjekti sta vabljeni, da na spodnji postaji nihalke, na TD Bohinj ali Turizmu Bohinj prevzamete poletne brošure Vogla in jih ponudite svojim gostom, ko bodo iskali lokacije za obisk.

 

Vabljeni na Vogel!

 

 

Žičnice Vogel Bohinj

Oglejte si tudi