Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Družabna predstavitev turistične kmetije Ročnjek

V soboto, 14. septembra, se je zbranim obiskovalcem predstavila popolnoma nova turistična kmetija Ročnjek na Gorjušah. Za goste so pripravili piknik, obisk pa je popestrila tudi Godba Bohinj s skoraj enournim koncertom na prostem.
Gostje so bili s predstavitvijo in gostoljubnostjo zelo zadovoljni, predvsem pa jim je bila všeč naravna okolica in mir na kmetiji. Zbralo se jih je okoli 40 in med njimi je bila večina domačinov z Gorjuš, Koprivnika in tudi iz drugih bohinjskih vasi.

 

Za Turistično kmetijo Ročnjek skrbita Jackie in Alf Moolman, njen lastnik pa je Borut Kelih. Projekt obnove so z izdelavo projektne dokumentacije za pridobivanje gradbenega dovoljenja pričeli že leta 2010. Staro dotrajano kmetijo so podrli in zgradili popolnoma novo. »Največji, vidni napredek se je zgodil v enem letu, vse ostalo pred tem je bila papirologija,« je povedala Jackie Moolman, ki je tudi idejna vodja vsebinske ponudbe turistične kmetije Ročnjek. Za izpeljavo projekta jim je uspelo pridobiti tudi evropska sredstva, in sicer na podlagi vsebine, ki jo bo kmetija ponujala. Zadali so si namreč promocijo tradicionalnih kmečkih opravil, pri čemer je njihova primarna ciljna skupina družine z mlajšimi otroki.

 

Letošnjo poletno sezono je kmetija s šestimi apartmaji, kjer lahko vsega skupaj prespi 28 gostov, prvič odprla svoja vrata in že v prvi sezoni bila ves čas zasedena. Apartmaji so različnih velikosti, v njih lahko biva od dve do šest oseb, k skupnemu številu postelj pa so prištete tudi pomožne oziroma dodatne postelje, ki se naredijo iz kavčev. »Letošnje goste smo dobili preko spletne strani za rezervacije, tako da so bili zares iz vsepovsod po svetu,« je dejala Moolmanova.

 

Za prihodnjo sezono pa bodo v kratkem izdali brošure, kjer bo predstavljena ponudba aktivnosti na kmetiji. Predvsem se želijo osredotočiti na mlade družine in na zaključene družbe, katerim želijo ponuditi aktivnosti, ki jih bodo zbližale in jim omogočile kvalitetno preživljanje prostega časa drug z drugim. »V popoldanskih urah, se pravi po 16. uri, bomo svojim gostom pripravili različne aktivnosti, ki pa jim jih bomo ponudili že ob rezervaciji, da se bodo med njimi lahko sami odločili, katere si želijo,« je pojasnila zasnovo Ročnjekove ponudbe Moolmanova.

 

Prav tako imajo možnost organiziranja seminarjev in konferenc. Poleg konferenčne sobe z vso opremo ima Ročnjek tudi veliko telovadnico s plezalno steno, posebno kuhinjo s pečjo za peko pic, kjer si gostje lahko pico naredijo in spečejo kar sami, savne, masažni salon, zunaj pa opremo za razne športe, na primer ping pong, in igrala za otroke.

 

Za otroke bodo organizirali tudi posebne dogodke. Prvi tak bo že za noč čarovnic, ko bodo pripravili izrezovanje buč in še kakšno presenečenje.

 

»Idej za aktivnosti imamo ogromno. Za otroke ob posebnih dnevih, kot je noč čarovnic ali božič, tudi dvodnevne dogodke za otroke, organizacijo rojstnih dnevov z različnimi temami tako za otroke kot odrasle, za odrasle organizacijo porok in še in še,« je za konec povedala Jackie Moolman.

Oglejte si tudi