Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Bliža se 10. jubilejni mednarodni festival alpskega cvetja

Otroški pravljični vikend, bogat nabor delavnic in kulturnih prireditev, certificirani izdelki »bohinjsko/from Bohinj«, kulinarični večeri in vsakodnevni vodeni botanični izleti, Dan Alpske konvencije – vse to prinaša jubilejni 10. mednarodni festival alpskega cvetja, ki bo v Bohinju od 21. maja do 5. junija. Tik zatem od 8. do 12. 6. pa bodo v Bohinju pripravili tudi festival fužinarstva, v katerem bodo zajeli bogato izročilo na tem področju.

Pred desetletjem se je v Bohinju porodila zamisel o Mednarodnem festivalu alpskega cvetja v Bohinju. Turizem Bohinj je v soorganizaciji Triglavskega narodnega parka in ob vsakoletnem vse večjem sodelovanju lokalne skupnosti v Bohinju iz leta v leto pripravljal festival, ki je v svoji srčiki posvečen prelepi bohinjski naravi, kulturnemu in etnološkemu izročilu, ki ga hranijo kraji v kraljestvu Zlatoroga. S festivalom so v Bohinju želeli vzpodbudili spoznavanje alpskega cvetja, znanstvenih spoznanj in ustvarjalnosti, povezane z njim. Obiskovalcem in domačinom so želeli omogočili bogatejše doživljanje bohinjske narave in kulturne dediščine.

Mednarodni festival alpskega cvetja se je v desetletju uveljavil tako doma kot v tujini, predvsem pa so ga za svojega vzeli prebivalci Bohinja, ki ga vse bolj tudi soustvarjajo. Festival je postal zgled trajnostno naravnanega dogodka, ki v najboljši meri uresničuje okoljske, socialne in ekonomske vidike.

 

Oglejte si tudi