Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

57. Kravji bal vabi v Ukanc

Naš praznik se bliža. Bohinjski Kravji bal bo letos dočakal 57. izvedbo.

V Ukancu smo že začeli pripravljati prizorišče, ki bo v nedeljo, 15. septembra, pričakalo množico obiskovalcev iz Slovenije in sveta. Tudi letos se bomo potrudili za pester program, ki se prične ob 10. uri.

 

Vrhunec prireditve je sprevod naših glavnih zvezd, majerjev in majeric s svojimi čredami. Upamo, da bo trud našega partnerja Društva za ohranjanje cikastega goveda obrodil sadove in bomo prikazali kar največje število naših cik. Tudi letos bo zanimiv konjski trg, kjer bodo otroci lahko jahali konjičke. Člani Konjeniškega društva Bohinj bodo prikazali konjske igre, lahko pa se boste tudi poskusili v njih. Poseben poudarek bo na zabavi otrok, saj bomo imeli tudi letos poseben Fejstkin otroški šotor, kjer se bodo ves dan vrstile delavnice, ki jih bo med 12. in 15. uro nadgradila še poslikava obrazkov.

 

LesEnDemo 2013 je tudi letos pomemben del naše prireditve, saj so prikazi in predstavitve strojev ter uporabe lesa izredna popestritev že tako bogatega dogodka.

 

Kravji bal je predvsem dobra zabava, za kar bo poskrbela paleta nastopajočih. Skozi dan bodo za glasbo odgovorni člani ansambla Saša Avsenika, vmes bodo za malo drugačne ritme poskrbeli: ženska klapa Volosko iz Opatije, kot ponavadi bo Kravji bal otvorila Godba Bohinj skupaj z gosti iz Italije, tu so še folklorne skupine Bohinja skupaj z gosti iz Avstrije, citrarka Tanja Zajc Zupan idr. Program bo povezoval vedno hudomušni Kondi Pižorn.

 

Na koncu vas povabimo še na žgance, mleko, bohinjski sir in na ostale domače dobrote. Za barvitost bo poskrbelo večje število pisanih stojnic. Kravji bal je naš praznik, zato ga ne gre zamuditi.

 

 

TD Bohinj

Oglejte si tudi