Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Zimski del sezone v NK Bohinj

Z odhodom zime smo v NK Bohinj zaključili tekmovalno najmanj aktiven del sezone in prešli na drugi del prvenstva 2014/15.

Otroci vseh starostnih kategorij so pridno trenirali v dvorani Danica, hkrati pa so se udeležili Zimske lige v malem nogometu v Šenčurju in nekaterih turnirjev po Sloveniji, sodelovali pa smo tudi v medijsko zelo odmevnem tekmovanju Rad igram nogomet (RIN).

 

RIN je tekmovanje oz. gibanje, ki ima svoje začetke v letu 1998 in od takrat redno vsako leto v njem sodeluje več kot 50.000 otrok, mladih nogometašev iz celotne Slovenije. Poteka v dveh kategorijah in sicer U9 in U11. Do sedaj je bil izveden v različnih oblikah, vsi pa najbrž poznamo redne oddaje in prispevke na televiziji iz različnih koncev Slovenije. Cilj gibanja RIN je popularizacija nogometa v Sloveniji in razvoj osnovnih motoričnih sposobnosti pri otrocih.

 

V preteklosti je bilo gibanje RIN oblikovano v tekmovalni obliki, v zadnjih dveh sezonah pa gibanje sledi načinu vzgoje otrok v nogometu. Gibanje je predstavljeno predvsem kot druženje otrok iz cele Slovenije, kjer je rezultat drugotnega pomena. Tako so bile v letošnji sezoni izvedene tri faze tekmovanja. Zadnja faza je predvidena kot zaključek tekmovanja in v čast nam je bilo, da je bil letos zaključek RIN-a za področje Gorenjske v dvorani Danica na Bohinjski Bistrici. Naš klub se je udeležil tekmovanja v obeh starostnih kategorijah in trikrat gostil tekmovanje, ki poteka v obliki turnirjev. Na zadnjem turnirju so udeleženci prejeli tudi lepo oblikovane medalje organizatorja turnirja. Skozi celotno tekmovanje nam je bilo v veliko zadovoljstvo gledati nasmejane obraze otrok, ki so uživali v nogometni igri.

 

Glede na to, da se je spomladanski del sezone medtem že začel, vse naše ekipe že pridno trenirajo na zunanjem igrišču v Danici, obenem pa na tekmah preizkušamo, kaj smo se naučili v zimskem delu sezone. Hkrati vabimo vse podpornike k ogledu tekem naših moštev, katerih razpored se redno objavlja na Facebook strani Nogometnega kluba Bohinj.

 

 

 

Andrej Kovačič, za NK Bohinj

Oglejte si tudi