Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Zelo dobre uvrstitve kajakašev

Prvi julijski konec tedna smo člani Kajak kanu kluba Bohinj tekmovali na močni mednarodni tekmi v dolomitskem turističnem mestu Auronzo.
Prizorišče je lepo in praktično urejeno, vse je teklo enostavno in brezhibno. Na 200 in 500m so imeli prvič štartne bloke. Proge po novem intenzivno ponujajo za treninge reprezentanc.

 

Tekmovali smo v juniorski kategoriji. Vseh tekmovalcev je bilo 384 iz šestih držav, juniorjev pa 79 iz treh držav. Tekmovanje je veljalo za uvrstitev italijanskih tekmovalcev v reprezentanco, zato so bili tam vsi njihovi najboljši tekmovalci.

 

Za KKK Bohinj so tekmovali: Miha Repinc, Matija Odar in Jan Šmit v v treh disciplinah ter Rok Šmit v štirih disciplinah.

 

V soboto smo se preko kvalifikacij in polfinalov prebili do petih finalnih nostopov, ki so bili v nedeljo. Naši so v finalu dosegli sledeče razultate. Rok Šmit v disciplini K1 200m  5. mesto, v disciplini K1 500m 4. mesto in v disciplini K1 1000m 7. mesto. V disciplini dvojcev na 200m sta Rok in Jan Šmit zasedla 7. mesto, Miha Repinc in Matija Odar pa v dvojicah na 1000m 4. mesto.

 

Iz posameznih nastopov in tudi po doseženih  rezultatih je viden napredek naših tekmovalcev. Vse o tekmah si lahko ogledate na povezavi: http://www.federcanoa.it/risultati.html.

 

 

Stane Klemenc, KKK Bohinj

Oglejte si tudi