Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Uspešen začetek tekmovalne sezone

Po poletnih kondicijskih pripravah na trim stezi Kerglc in v Murski Soboti se je karateistom v Shotokan karate klubu Bohinj v septembru pridružilo šest novih malih karateistov. Vadba Karate Vrtec Bohinj se je po zaključku vpisa v septembru razdelila v dve skupini.

Budapest Open 2013

 

V sklopu pripravljalnega reprezentančnega programa so se slovenski karateisti udeležili mednarodnega turnirja Budapest Open 2013 na Madžarskem. Barve Slovenije so uspešno zastopali tudi trije bohinjski karateisti Jaka Taler, Maja Stare in Aljaž L. Iskra. Jaka Taler je v katah med kadeti osvojil odlično 5. mesto. Maja Stare je med kadetinjami v športnih borbah dosegla 11. mesto. Prav tako 11. mesto je med mladinci v športnih borbah osvojil tudi Aljaž L. Iskra.

 

14. Mednarodni turnir Kranj

 

V soboto, 28. septembra, so se vsi tekmovalci kluba udeležili 14. Mednarodnega turnirja v Kranju. Na turnirja je bilo čez 300 tekmovalcev iz 43 klubov iz šestih držav – Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Srbije in Slovenije.

 

Taj Klemenčič je med malčki osvojil zlato medaljo v katah. David Rotar Arh, Benjamin Gašperin, Žiga Leban in Jan Štros so se uvrstili od četrtega do osmega mesta. Jaka Taler je med starejšimi dečki osvojil prvi mesti v katah in športnih borbah. Jernej Taler je med mladinci osvojil tretje mesto v katah. Maja Stare je v športnih borbah osvojila tretje mesto med kadetinjami in drugo mesto med mladinkami. Simon Klemenčič je osvojil tretje mesto med kadeti v športnih borbah. Aljaž L. Iskra je osvojil tretje mesto med mladinci v športnih borbah.

 

Barve kluba in Slovenije sta 4. oktobra uspešno zastopala Maja Stare in Aljaž L. Iskra na mednarodnem turnirju Croatia Open 2013 na Reki, kjer sta osvojila deseto mesto Maja med kadetinjami in Aljaž osmo mesto med mladinci.

 

Pokal Slovenije 2013

 

Karate zveza Slovenije je 12. oktobra v Novem Mestu organizirala 2. tekmovanje za Pokal Slovenije 2013. Sodelovalo je 331 tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov. Naši tekmovalci so se fenomenalno odrezali in osvojili sedem odličij. Taj Klemenčič je med najmlajšimi v katah osvojil tretje mesto, Žiga Leban je pri malčkih dvakrat premagal nasprotnika in z malo športne sreče bi lahko posegel po medalji, Jaka Taler je v katah osvojil drugo in v športnih borbah tretje mesto, Maja Stare je bila v katah šesta, v borbah je osvojila drugo mesto, Aljaž L. Iskra je v katah osvojil drugo mesto, v borbah je bil peti, Jernej Taler se je v katah uvrstil tik pod zmagovalne stopničke, Simon Klemenčič pa je v borbah osvoljil prvo mesto. V katah team so Aljaž L. Iskra, Simon Klemenčič in Jernej Taler osvojili prvo mesto.

 

Maribor open 2013

 

Karate zveza Maribor je 19. oktobra organizirala mednarodno karate tekmovanje Maribor open 2013, na katerem je sodelovalo čez 300 tekmovalcev iz petih evropskih držav. Maja Stare je med kadetinjami v športnih borbah v kategorji +54 kg slavila zmago. Enako uspešno in suvereno je s konkurenco med kadeti opravil Simon Klemenčič v športnih borbah, v kategoriji -52 kg. Uspeh Maje in Simona je dopolnil Aljaž L. Iskra s tretjim mestom med mladinci v kategoriji -68 kg.

 

Vadba in učenje karate prvin ter naporni treningi bodo potekali vse do srede decembra, ko bodo učenci opravljali izpite za višje pasove, tekmovalci pa se bodo udeležili državnega prvenstva ter mednarodnega turnirja Trbovlje 2013.

 

 

Shotokan karate klub Bohinj

Oglejte si tudi