Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
8°C
Oceni objavo

Uspešen začetek sezone

Bohinjski tekači in biatlonci smo sezono 2013/14 začeli s kar dvema zmagama.

Prva tekma za slovenski pokal Comita v biatlonu se je odvijala 7. decembra na Pokljuki, kjer sta vsak v svoji kategoriji zmagala Blaž Debeljak in Ajda Arh, Luka Plahuta pa je osvojil 2. mesto med mlajšimi mladinci.

 

Nato je prišla na vrsto tudi prva tekaška tekma, ki je bila na Rogli. Tam je v prosti tehniki Ajda Arh kot mlajša v kategoriji starejših deklic zmagala, Maša Kozomara je v isti kategoriji osvojila 13. mesto.

 

26. in 28. decembra je za starejše kategorije potekalo državno prvenstvo v biatlonu, za mlajše pa slovenski pokal Comita. Luka Plahuta je prvi tekmovalni dan v sprintu osvojil drugo mesto, drugi dan pa je na zasledovalni preizkušnji postal državni prvak. Ajda Arh je bila med mlajšimi deklicami nepremagljiva oba dneva. Blaž Debeljak je pri starejših dečkih prvi dan osvojil 2., drugi dan pa 5. mesto, Anže Markelj pri mlajših dečkih 3. in 4. mesto, Maša Kozomara pa v enaki kategoriji kot Ajda 5. in 4. mesto.

 

29. decembra je v avstrijskem Villachu potekal tekaški brezmejni pokal No borders cup, ki šteje tudi za slovenski pokal Geoplin in se ga udeležujejo Avstrija, Italija, Hrvaška in Slovenija. V vseh kategorijah skupaj je nastopilo preko 400 tekačev in tekačic. Tekma v klasični tehniki je bila nočna na umetnem snegu in še v dežju, a nam je kljub temu prinesla 6. mesto Ajde Arh (3. mesto za pokal Geoplin). Ostali, Pija Lapajne, Anže Markelj, Blaž Debeljak in Maša Kozomara, pa so se zvrstili med 13. in 28. mestom, seveda vsak v svoji kategoriji.

 

Gaber Arh se je 13. in 14. decembra v St. Ulrichu v Avstriji udeležil interkontinentalnega pokala v smučarskem teku, ki je po rangu št. 1 na svetu pri mladincih. Prvi dan je na sprintu v prosti tehniki osvojil 40., drugi dan na individualni tekmi v prosti tehniki pa 51. mesto.

 

Luka Plahuta pa se je v okviru mladinske biatlonske reprezentance udeležil dveh alpskih pokalov. Prvi je med 13. in 15. decembrom potekal v Italijanski Anterselvi, drugi pa med 20. in 22. decembrom v Avstrijskem Obertilliachu. Na prvem prizorišču je dosegel 4. in 16. mesto, v Obertilliachu pa se je prvič v karieri povzpel na zmagovalne stopničke, saj je na prvi tekmi dosegel 3. mesto. Na drugi pa je pristal tik pod njimi.

 

Ajda Arh trenutno vodi tako v skupnem seštevku slovenskega pokala v biatlonu, kot tudi slovenskega pokala v smučarskem teku, Blaž Debeljak pa je v skupnem biatlonskem seštevku trenutno na 2. mestu, prav tako je na 2. mestu v biatlonu tudi Luka Plahuta.

 

V januarju se nadaljuje slovenski pokal Comita v biatlonu in pokal Geoplin v smučarskem teku, med 18. in 19. januarjem pa se bomo udeležili enega od vrhuncev sezone za mlajše tekmovalce – pokal Topolino v Italiji.

 

Vse rezultate si lahko ogledate tudi na spletnih straneh www.sloski.si in www.fis-ski.com.

 

 

 

Rok Bremec, SD Bohinj

Oglejte si tudi