Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-4°C
Oceni objavo

Tekma za SLO pokal

V nedeljo, 9. junija, je na Bohinjskem jezeru potekala tekma za SLO pokal. Naši kajakaši so bili zelo dobri.
Med cicibankami in cicibani, ki so tekmovali na 200 metrov dolgi progi, so bili Manca Mikelj prva, Tjaša Mikelj tretja, Urška Mustar četrta in Jaka Kordež drugi. Ostale kategorije so tekmovale na tekmah dolžine 500, 1000, 2000 in 5000 metrov.


Miha Repinc je med mladinci dosegel tri druga mesta, in sicer na tekmah dolžine 500 in 1000 metrov ter v kategoriji mlajši in starejši mladinci na mini maratonu v dolžini 5000 metrov. Na 500 metrov je med mlajšimi mladinkami slavila Špela Bajrič, ki je prav tako zmagala tekmo na 1000 metrov. Zmagala je tudi na mini maratonu v konkurenci mlajših in starejših mladink. Med mlajšimi mladinci sta prvi dve mesti zasedla brata Rok in Jan Šmit. Enak rezultat sta dosegla tudi na 1000 metrov. Rok pa je na mini maratonu v konkurenci mlajši in starejši mladinci dosegel še tretje mesto.

 

V tekmah na 2000 metrov so bili odlični dvojec Tjaša in Manca Mikelj s tretjim mestom med mlajšimi deklicami, Miha Fartek z drugim mestom med mlajšimi dečki in Taja Smukavec z drugim mestom med starejšimi deklicami. Slednja dva naša kajakaša sta vsak v svoji skupini na drugem mestu zaključila tudi tekmo na 5000 metrov.

 

Nekaj naših članov se je dan prej udeležilo triatlona na Bledu, zato jih je na našem maratonu na 5000m, ki ga imamo vedno po koncu tekem SLO pokala, dajala utrujenost, pa so vseeno prišli do cilja v solidnih časih. Tekmo so naši člani predsedstva in starši tekmovalcev organizirali odlično. Najbolj pa me veseli, da so jo izvedli brez mene, kar pomeni, da bomo imeli za Evropsko prvenstvo 2015 dovolj izkušenih organizatorjev.

 

Z Matijem Odarjem in s sekretarjem organizacijskega odbora maratona Bohinj 2015, Juretom Sodjo, smo bili na Evropskem prvenstvu v maratonu na Portugalskem. Tam sva z Juretom predstavila naš maraton 2015 in natančno proučila tamkajšnjo organizacijo letošnjega EP. Prisotnost na tekmi nama je omogočila Kajakaška Zveza Slovenije, Juretu pa Turizem Bohinj.

 

Matija Odar pa si je nabiral izkušnje na tekmi juniorjev na 21,5km. To je bila zanj prva tako zahtevna tekma, prvič je tekmoval v 120 meterskem teku s čolnom v vsakem od petih 4300 metrov dolgih krogov in tudi  prvič v maraton čolnu (najetem tam), ki pa zaradi sistema za črpanje vode zahteva privajanje. Tekmo je odveslal solidno, glede na problem z zdravjem pred dvema tednoma in pomanjkanjem izkušenj. Prehitel je enega tekmovalca, ki pa je zatem odstopil.

 

Na Bohinjskem jezeru ima v času pisanja tega prispevka priprave mladinska kajakaška reprezentanca. Dva meseca pa bo na jezeru trenirala tudi Špela Ponomarenko, najboljša slovenska tekmovalka na mirnih vodah, ki se je udeležila tudi EP na Portugalskem, v zadnjem tednu junija pa še Sredozemskih iger v Mersinu v Turčiji.

 

Naslednja tekma v sprintu za mladince bo 7. julija v Auronzu v Italiji, za mlajše pa teden pozneje  v Kopru.

 

 

Stane Klemenc, KKK Bohinj

Oglejte si tudi