Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Odlični rezultati naših karateistov

Najmlajši karateisti v Karate vrtcu Bohinj poleg igre pridno napredujejo in nadgrajujejo svoje karate znanje ter elemente povezujejo v celoto, ki se ji reče kata. »Smo majhni, hitri, razposajeni, glasni, ampak karate je zakon.«

Karate je zakon tudi za malo večje in največje, ki so v zimskem delu leta pridno trenirali, tekmovali in dosegli odlične rezultate.

 

V januarju se je nadaljevalo tekmovanje osnovnošolske karate lige Gorenjske, kjer so mlajši tekmovalci Shotokan karate kluba Bohinj v Kranju zastopali Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica in osvojili dve srebrni medalji, med mlajšimi deklicami Neža Korošec in med mlajšimi dečki Žiga Leban. Bronasto medaljo je med starejšimi dečki dosegel tudi Benjamin Gašperin.

 

Letošnji februar bo članu Shotokan karate kluba Bohinj Jaku Talerju za vedno ostal v spominu – 7. februarja je namreč prvič nastopil in zastopal barve Slovenije na mladinskem evropskem prvenstvu v Zurichu v Švici.

Štirje tekmovalci so v februarju nastopili na mednarodnem karate turnirju v Velenju, kjer je nastopilo 344 tekmovalcev iz 45 klubov iz petih držav. Taj Klemenčič je zasedel peto, David Rotar Arh pa osmo mesto med 23 tekmovalci v kategoriji dečki kate posamezno.

 

Prepričljivo zmago med kadetinjami je slavila Maja Stare, in sicer s finalnim rezultatom 8 : 0. Prav tako je zlato medaljo med kadeti v športnih borbah dosegel Jaka Taler. Maja in Jaka sta se preizkusila tudi v konkurenci mladincev, vsak v svoji paradni disciplini in osvojila tretji mesti.

 

V soboto, 7. marca, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Shotokan karate klubom Bohinj v športni dvorani Danica organizirala 1. tekmovanje za pokal Slovenije 2015 v katah, športnih borbah in katah ekipno za starostne kategorije do 18 let. Sodelovalo je 383 tekmovalcev iz 42 slovenskih karate klubov. Karate klub Bohinj so zastopali: Neža Korošec, Neli Bernik, Žiga Leban, Jan Štros, Taj Klemenčič, Benjamin Gašperin, David Arh Rotar, Maja Stare, Simon Klemenčič in Jaka Taler. Mlajšim tekmovalcem Neži Korošec, Neli Bernik, Žigi Lebanu, Janu Štrosu, Taju Klemenčiču, Benjaminu Gašperinu in Davidu Rotarju Arhu se kljub trudu in borbenosti ni uspelo prebiti do nastopov za medalje. Maja Stare je med mladinkami osvojila prvo mesto v športnih borbah in šesto mesto v katah. Simon Klemenčič je osvojil odlično drugo mesto med mladinci v športnih borbah. Jaka Taler je osvojil drugo mesto med mladinci v katah in športnih borbah. Z osvojenimi štirimi medaljami je Shotokan karate klub Bohinj med 42 slovenskimi klubi zasedel 17. mesto.

 

Člani Shotokan karate kluba Bohinj so od vodje tekmovanja pri Karate zvezi Slovenije Tomaža Deberška in tekmovalcev z osvojenimi štirimi medaljami prejeli pohvalo in nagrado za odlično izvedbo tekmovanja.

 

 

Shotokan karate klub Bohinj

Oglejte si tudi