Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Novice o evropskem prvenstvu

Kajak kanu klub Bohinj je ob podpori Kajakaške zveze Slovenije, Občine Bohinj in Turizma Bohinj pridobil letošnjo organizacijo Evropskega prvenstva v maratonu v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Evropsko prvenstvo se bo odvijalo v prvem tednu julija.
Vsi urniki in programi so že objavljeni na uradni spletni strani (www.bohinj.si/euro2015). Izredno pozornost namenjamo tudi facebook profilu prvenstva. Promocija dogodka je izredno pomembna tudi v Bohinju, saj si želimo, da bi vsi domačini vedeli za prvenstvo in ga promovirali. Zato bo v Bohinjski Bistrici visel transparent, kmalu bomo natisnili plakate in razdelili brošure. Vnaprej vas prosimo, da dogodek podprete.

 

Program je takorekoč znan, seveda so določene malenkosti še vedno v dogovorih. V sredo in četrtek, 1. in 2. julija, bodo tekmovanja amaterjev. Imamo že 20 prijav iz sedmih držav. V petek, soboto in nedeljo, 3.-5. julija, pa bodo tekmovanja na najvišjem nivoju Evropskega prvenstva, začenši z mladinci.

 

Startno-ciljni prostor bo v bližini Gostišča Kramar in plaž na Veglju. Tam bo odlična možnost za spremljanj tekem v živo, saj bodo gledalci na nekaterih točkah popolnoma blizu tekmovalcem in tekmovalkam. Tudi od drugod z jezerske obale se bo lahko odlično spremljalo tekmovanja, podelitve pa bodo v centralnem delu. Na prizorišču bo tudi velik ekran za lažje spremljanje tekem. Za parkiranje bo poskrbljeno, prav tako bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo. Dogodek bo izredna priložnost ogleda tako velikega športnega dogodka kot je evropsko prvenstvo.

 

Še vedno pa je veliko dela in potrebujemo čim več prostovoljcev, zato vas vljudno vabimo, da se nam javite. Vabimo tudi navijače, saj bodo na tekmovanju nastopili tudi slovenski kajakaši in kanuisti. Na vas računamo, ker navijači naredijo pravo tekmovalno atmosfero. Tekme se bodo prenašale v živo po spletu in jih bo možno spremljati kjerkoli na svetu.

 

 

Za OO EP 2015, gen. sekretar Jure Sodja

Oglejte si tudi