Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Dober zaključek karate sezone

Karateisti Shotokan karate kluba Bohinj so z vadbo pričeli v oktobru. K vadbi začetnikov v ponedeljkih in četrtkih se je pridružilo šest novih članov. Najmlajši člani Karate Vrtca Bohinj nadaljujejo vadbo v telovadnici Vrtca Bohinj ob ponedeljkih.

V septembru je naš član Jernej Taler svoje znanje karateja iz kimone na tatamiju prenesel ob tatami v obleko sodnika.

 

Poleg novih članov v klubu uspešno nadaljujejo sezono tekmovalci. Mlajši tekmovalci so uspešno zastopali Osnovno šolo dr. Janeza Mencingerja na prvi tekmi osnovnošolske karate lige Gorenjske. Priborili so si sedem posameznih medalj in zlato medaljo v ekipnem nastopu kate team. Poleg uspešnega nastopa tekmovalcev je Jernej Taler prestal krstni nastop sodnika.

 

Zelo dobro so zastopali barve kluba mladi karateisti na mednarodnem tekmovanju v Kranju v septembru, kjer je dosegli lepe rezultate. Neža Korošec je v kategoriji kate osvojila srebrno medaljo, Žiga Leban bronasto, Taj Klemenčič zlato in bronasto. Taj Klemenčič je zlato medaljo osvojil na mednarodnem turnirju 6.decembra v Trbovljah, kjer so nastopali tekmovalci iz 11 evropskih držav.

 

Jaka Taler in Maja Stare sta kot člana slovenske mladinske reprezentance zastopala barve Slovenije na mednarodnem karate turnirju na Reki na Hrvaškem, kjer je Maja osvojila odlično peto mesto. 

 

V oktobru sta Maja in Jaka kot člana Karate zveze Gorenjske odpotovala v Beograd na mednarodni karate turnir Beograd Trophy 2014. Velikost turnirja se odraža v udeležbi preko 1.200 tekmovalcev iz 17 držav. Maja je dosegla odlično peto mesto med kadetinjami v športnih borbah. Jaka pa deseto mesto med kadeti v katah.

 

Dobro pripravljenost sta oba tekmovalca pokazala tudi na zadnjih dveh tekmah za Pokal Slovenije 2014, kjer je največji uspeh dosegla Maja in osvojila naslov Pokalne zmagovalke 2014 med kadetinjami v skupnem seštevku in športnih borbah. Jaka pa je osvojil naslov Pokalnega zmagovalca 2014 med kadeti v katah. Shotokan karate klub Bohinj se je med 59 klubi uvrstil na odlično 12. mesto, za kar so zaslužni vsi tekmovalci kluba, trenerji, starši in podporniki kluba.

 

Aljaž Lapornik Iskra je svoj največji uspeh dočakal na državnem mladinskem prvenstvu 2014 v Žalcu med mladinci, kjer je postal državni podprvak in si v športnih borbah priboril srebrno medaljo. Jaka Taler je med kadeti v katah dosegel tretje mesto in bronasto medaljo.

 

Jaka se bo v decembru v sklopu reprezentačnih priprav za evropsko mladinsko prvenstvo 2015 udeležil še Balkanskega prvenstva 2014 v Sofiji v Bolgariji, kamor pa zaradi poškodbe ne bo potovala Maja Stare.

 

Jaka čakata še naporna december in januar z mednarodnimi tekmovanji in reprezentančnimi pripravami. Ostali tekmovalci se bodo v miru pripravljali do februarja, ko jih ponovno čakajo nova tekmovanja v novi sezoni.

 

 

Shotokan karate klub Bohinj

Oglejte si tudi