Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Borilni spektakel v Bohinju

Akademija borilnih veščin Bohinj pripravlja prireditev, ki je v Sloveniji še ni bilo.
Na tekmovanju KATANA CUP BOHINJ OPEN 2014, ki se bo odvijalo v soboto 22. in nedeljo 23. marca v Športni dvorani Danica, pričakujemo karateiste, kickbokserje in MMA borce.

 

V soboto bodo nastopili karateisti v disciplinah: kate posamezno, kate ekipno, prvič tudi borbe ekipno. Za najmlajše pa je disciplina tehnika. Prvič bo na tekmovanju tudi kategorija za osebe z posebnimi potrebami, za katere je Akademija pridobila posebno licenco.

 

Nedelja bo namenjena kickbokserjem po pravilih WKU, Boksarska zveza Slovenije bo predstavila deset borb po pravilih AIBA, prvič tudi tekmovanje v MMA.

 

Katana cup ‒ profesionalci


V Bohinju bomo imeli čast in možnost ogleda profesionalnih bojev. Profesionalni večer se bo pričel v soboto ob 20. uri. Nastopili bodo priznani borci iz Slovenije, BIH, Francije in Madžarske.

 

Naj omenimo samo nekaj zvenečih imen iz sveta boksa. Zastopala ga bo Mateja Rajterič, evropska prvakinja in trikrat tretja na tekmovanjih za svetovni pokal. V težki kategoriji bo nastopil Benjamin Terzič z Jesenic, ki ima za seboj 40 nastopov, v katerih ni bil poražen. V kategoriji K-1 bo zanimiva predstava bratov Smolej, ki sta dodobra poznana FFC in WFC borca. Zanimiv boj se obeta ob nastopu vsem znanega borca Denisa Chorcypa, ki se pripravlja na povratni dvoboj v Osijeku. Borba večera pa bo med predsednikom Boksarske zveze Slovenije Rudijem Paulinom in izzivalcem iz Madžarske. Znana imena obetajo pravo poslastico za vse ljubitelje borilnih spektaklov.

 

Vabljeni na ogled, še posebej v soboto zvečer.

 

 

Janez Medja, predsednik org. odbora

Oglejte si tudi