Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Bohinjski karateisti ne mirujejo

Po uspešnem in optimističnemu začetku nove sezone z najmlajšimi tekmovalci smo v Shotokan karate klubu ponovno začeli z vadbo in rekreacijo za odrasle.

Vadbo vsak četrtek od 8. do 9. ure v mali telovadnici osnovne šole Bohinjska Bistrica vodi mojster Jože Stare.

 

V soboto, 26. oktobra, so se tekmovalci kluba udeležili Mednarodnega karate turnirja Ljubljana open 2013. Turnirja se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz dvanajstih držav. V močni mednarodni konkurenci je med najmlajšimi absolutno Taj Klemenčič osvojil zlato, Benjamin Gašperin pa srebrno medaljo. Benjamin Gašperin je v kategoriji najmlajši 6. nivo dosegel še drugo srebrno medaljo. Med mlajšimi dečki je Davidu Rotarju Arhu le za las ušlo odličje, osvojil je peto mesto. Janu Štrosu se je uspelo prebiti skozi prvi krog, Jaka Taler je osvojil tretje mesto v katah med kadeti, Jernej Taler pa tretje mesto med mladinci.

 

V soboto, 9. novembra, je v telovadnici osnovne šole Bohinjska Bistrica potekala prva od treh tekem v sklopu tekmovanj za Osnovnošolsko ligo Gorenjske. Tekmovanje poteka pod okriljem Karate zveze Gorenjske.

Za osnovno šolo Bohinjska Bistrica so odlične rezultate dosegli učenci četrtega in petega razreda: Žiga Leban drugo in Jan Štros tretje mesto v katah. Matic Ličer je dosegel tretje mesto v katah med učenci šestega in sedmega razreda. Jaka Taler in Maja Stare pa sta med učenci osmih in devetih razredov osvojila prvo mesto v katah in športnih borbah. Tako so učenci osnovne šole Bohinjska Bistrica v prvem krogu tekmovanja zabeležili 20 točk in držijo prvo mesto v razvrstitvi točkovanja po šolah.

 

Starejši tekmovalci so 16. novembra nastopili na mednarodnem turnirju Istra Cup 2013 v Poreču. Turnirja se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz osmih držav. V močni mednarodni konkurenci je Maja Stare med kadetinjami v športnih borbah dosegla odlično drugo mesto, Jaka Taler pa peto mesto v katah.

 

V nedeljo, 24. 11. 2013, je v Kanalu ob Soči potekala III. tekma za Pokal Slovenije 2013. Več kot odlično so se odrezali najmlajši trije: Taj Klemenčič je zasedel prvo, Žiga Leban drugo, Benjamin Gašperin pa peto mesto v katah. Med kadeti je Jaka Taler osvojil srebrno medaljo, Jernej Taler pa peto mesto med mladinci v katah. Tretja mesta v športnih borbah so dosegli Maja Stare, Jaka Taler in Aljaž L. Iskra. Srebrno medaljo so v ekipnem nastopu osvojili Jernej Taler, Simon Klemenčič in Aljaž L. Iskra.

 

Vadba, učenje karateja in opravljanje izpitov za višje pasove bodo potekali do 19. decembra, nato sledijo novoletne počitnice, ki jih bodo otroci izkoristili za počitek in sprostitev. Počitka ne bodo deležni starejši tekmovalci, katere čakajo naporni treningi za dve pomembni tekmovanji v decembru in reprezentančne priprave.

 

 

Shotokan karate klub Bohinj

Oglejte si tudi