Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Uspešno v pasji šoli

Eden glavnih namenov tečaja je pravočasno preprečiti nezaželeno vedenje pri psih in poskrbeti za optimalno sožitje psa s človekom v določenem okolju.

To nas je vodilo, da smo med 12. aprilom in 31. majem ponovno organizirali tečaj male in osnovne šole, ki so ga vsi tudi uspešno končali.

 

Šolo so obiskovali: Judita Polanc in Luna (kavalir španjel), Anže Ogrin in Oskar (bernardinec), Tim Ribarič in Jessie (stafford), Jaka Odar in Pipa (križanec), Karolina Benedičič in Sisy (havanski bišon), Mare Odar in Ajša (labradorec), Ana Matuc in Ajša (križanec), Barbara Resman in Pika (bernardinec), Nastja Medja in Luna (križanec), Ajda Jensko in Pipa (mejni škotski ovčar), Martin Cesar in Flik (appenzeller), Eva ter Jure Doljak in Lili (križanec), Klaudija Rauter in Loti (jazbečar)

 

V mali šoli smo se naučili pravil vedenja na poligonu, socializacije psov, vedenja psa v skupini ljudi, osnovnega položaja, medsebojne igre z igračo, vodenja psa na povodcu ter izpolnjevanja ukazov sedi, prostor in odpoklic. V osnovni šoli smo osvojili zahtevnejše znanje v odlaganju in poslušnosti. Brez nenehnega zavedanja, da je potrebno za svojim psom pobirati iztrebke, pa na tečaju ne bi bili dobrodošli.

 

Pogovarjali smo se tudi o zdravju, negi, pravilni prehrani in preventivi naših štirinožcev, hkrati pa smo v sklopu socializacije obiskali Bohinjsko Bistrico in se ohladili s sladoledom pri vedno dobrem Cukiju.

 

 

Katja Carl

Oglejte si tudi