Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Karate vrtec Bohinj

K vadbam karateja osnovnošolskih in srednješolskih otrok ter odraslih je Shotokan karate klub Bohinj dodal tudi vadbo predšolskih otrok od 2. do 5. leta starosti. Poimenovali smo jo Karate vrtec Bohinj.

Med otroke v Vrtcu Bohinj smo na začetku lanskega šolskega leta razdelili predstavitev vadbe in vabila k le-tej.  V skupini je sodelovalno deset otrok starih od 2 do 5 let. Z objavo na spletni strani kluba pa smo k vadbi pridobili tudi deklico iz Bohinjske Bele. Kljub starostni razliki so se otroci med seboj zelo povezali in odlično sodelovali. Vadbo sta vodili vzgojiteljica Marjana Lukanič in karateistka Maja Stare.

 

Vadba je najprej potekala dvakrat tedensko po 60 minut, potem se je termin na podlagi dogovora s starši spremenil v enkrat tedensko 90-minutno vadbo.

 

Vadba Karate vrtca Bohinj se je začela s tradicionalnim pozdravom, s katerim izrazimo medsebojno spoštovanje, spoštovanje do učitelja, veščine, prostora in časa, ki smo ga namenili vadbi. Sledilo je ogrevanje in priprava na tehnični del, ki se je posvečal vsem delom telesa. Poudarek je bil dan na zdravi drži hrbtenice in pravilni rabi celega telesa, kar je osnova za otrokovo zdravje in razvoj. Skozi igro smo se naučili prvih osnovnih elementov borilne veščine.

 

Najbolj zanimivi del vadbe za vse je bilo premagovanje enostavnega poligona, kjer so otroci preskakovali ovire, se plazili, vodili žogo in vijugali. Veliko časa je bilo namenjenega izvajanju vaj v paru ali skupini, kajti skozi delo v paru pridobijo otroci občutek za skladnost in sodelovanje ter krepijo večjo koncentracijo in posledično tudi pozornost na partnerja v igri. Vadbo smo zaključili z vajami za umirjanje in s tradicionalnim pozdravom.

 

Po devetmesečni redni vadbi je bil pri vseh udeležencih viden največji napredek pri ravnotežju, spretnosti, hitrosti, koordinacij in orentaciji v prostoru. Vadbo Karate vrtca Bohinj smo popestrili z vadbo in dodatnimi dejavnostmi v naravi izven telovadnice. Jeseni in spomladi s sprehodi na Dobravo in igrami na igralih vrtčevskega igrišča, pozimi pa z igrami na snegu.

 

Skupina otrok Karate vrtca Bohinj si je z zanimanjem ogledala dve tekmovanji v karateju, Pokal Gorenjske 2013 in Pokal Bohinja 2013, kjer so se tudi  predstavili s tradicionalnim karate pozdravom OSS.

 

Vadba Karate vrtca Bohinj se bo nadaljevala tudi v novem šolskem letu 2013/2014, in sicer v telovadnici Vrtca Bohinj ob sredah od 17. do 18.30 ure s pričetkom v sredo, 4. septembra.

 

Pridite in se nam pridružite, »'Mel se bomo fino!«

 

 

Shotokan Karate klub Bohinj

 

Oglejte si tudi