Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Zaključni dogodek Pozor(!)ni za okolje

Na Gimnaziji Jesenice smo že tretje leto sodelovali v projektu »Pozor(!)ni za okolje«. Pobudnik akcije je podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires, sodeluje pa tudi Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

V tem šolskem letu smo tekmovali v ločevanju odpadkov s srednjimi šolami Gorenjske, sicer pa smo pri pripravi in izvedbi EKO-načrta in izvedbi EKO-dneva tekmovali tudi z vsemi sodelujočimi srednjimi šolami po Sloveniji. Na vseh teh treh tekmovanjih so se dijakinje in dijaki naše šole odlično odrezali.

 

Poleg tega smo na šoli izvedli predavanje o zavrženi hrani, ki ga je pripravila Urša Dolinšek iz društva Ekologov brez meja. Podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires je z donacijo našim dijakom omogočilo ekskurzijo v uspešno in ekološko naravnano podjetje Steklarno Hrastnik.

 

Pri projektu so sodelovale EKO-frendice, dijakinje 2. c razreda in mentorica ter koordinatorica projekta profesorica biologije Irena Oblak. V maju so na zaključnem dogodku Pozor(!)ni za okolje v Smledniku EKO-frendice in mentorica Oblakova prejele posebno priznanje za sodelovanje pri projektu.

 

Za pomoč pri uspešni izvedbi projekta v tem letu se zahvaljujemo še ravnateljici Lidiji Dornig, Jožetu Martinjaku, Rosi Savčić, Ivanki Legat, Andreju Mežiku, Veroniki Žnidaršič, Nataliji Bohinc Zaveljcina in dijakom izbirnega predmeta naravoslovja v 3. letniku, prav tako pa zahvala pri uresničevanju ciljev projekta velja ostalim delavkam, delavcem ter dijakinjam in dijakom Gimnazije Jesenice.

 

Na šoli se že veselimo sodelovanja v naslednjem šolskem letu. Pomembno je osveščanje o vestnem ločevanju odpadkov, varčni rabi vode, varčevanju z elektriko in drugo energijo v gimnaziji in lokalnem okolju.

 

 

Irena Oblak, Gimnazija Jesenice

Oglejte si tudi