Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Otroci iz vrtca obiskali gimnazijce

Vsako leto gostimo skupino otrok iz vrtca ali osnovnošolce prve triade. Pripravimo jim pestro dogajanje. Skupaj z dijaki tekmujejo v telovadnici, najbolj pa so navdušeni nad naravoslovnimi delavnicami pri kemiji in fiziki, zanimiv je še ogled biološke učilnice in model okostnjaka, ki se z otroki "rokuje".

Tudi letos smo na Gimnaziji Jesenice odprli vrata za naše najmlajše. Obiskali so nas otroci iz vrtca s Koroške Bele.

 

Pri kemiji so letos spoznali različne barve plamenov, balon, ki se napihne sam, videli so pravi vulkan, tistega iz kuhinjskih sestavin pa so naredili sami. Pri fiziki so spoznali magnete in zakonitosti magnetizma, simulacijo strele in barve mavrice, te so tudi narisali. Všeč jim je bil poslikan strop v učilnici.

 

Naravoslovje je odlično orodje, s katerim se lahko izobraževalni zavodi povezujemo po vertikali in hkrati spodbujamo interes za naravoslovne vede ter motiviramo otroke k novim raziskovalnim vprašanjem. Le teh pa imajo najmlajši zares veliko.

 

Veliko pohval smo prejeli s strani vzgojiteljev in učiteljev, prav tako priporočila za naslednje leto. Profesorji naravoslovnih predmetov in športa z veseljem pripravimo takšne delavnice in veseli nas, da se otroci radi vračajo. Opažamo, da so učinki dolgoročni, saj si otroci zelo dobro zapomnijo, kar so videli in delali. Tako ohranijo naklonjenost in interes do naravoslovja.

 

Za več informacij glede delavnic se obrnite na kontakte na spletni strani www.gimjes.si.

 

 

Natalija Bohinc Zaveljcina, prof. kem.

Oglejte si tudi