Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Junior ambasadorka UNICEF

V mestni hiši na Ptuju je na zadnji dan septembra potekala slavnostna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad zmagovalcem literarnega natečaja Otroci sveta, ki sta ga organizirali svetovna popotnica Benka Pulko in pisateljica Janja Vidmar. Dve izmed najboljših sta postali novi Junior ambasadorki UNICEF.

V kategoriji srednjih šol je predstavnike UNICEF Slovenija najbolj prepričal esej Urške Krek, dijakinje Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani, v kategoriji osnovnih šol pa Tajde Uršič iz Osnovne šole Tolmin. Avtorici sta si zaradi posebnih dosežkov pridobili naziv Junior ambasadorki UNICEF.

 

Junior ambasadorji UNICEF lahko postanejo tisti otroci in mladi, ki se izkažejo kot izjemno ustvarjalni in inovativni, pripravijo in izvedejo projekte, s katerimi ozaveščajo svoje sovrstnike, pa tudi širšo javnost o otrokovih pravicah, zbirajo sredstva za UNICEF-ove dolgoročne programe pomoči otrokom v državah v razvoju, ali pa naziv pridobijo zaradi posebnih dosežkov. Junior ambasadorji v šoli, lokalni skupnosti in na nacionalni ravni predstavljajo glas otrok in njihovih pravic. V Sloveniji je tako skupaj že enajst Junior ambasadorjev UNICEF.

 

Peter Planinc, mentor Urške Krek

Oglejte si tudi