Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Uspešni na Pokljuki

Pokljuški maraton, ki ga na pobudo Smučarske zveze Slovenije, Zavoda Planica, vsako leto organizira OŠ Gorje in Smučarsko društvo Ihan, je vsa ta leta kar obstaja, namenjen promociji zdravega načina življenja, aktivnega bivanja v naravi, biatlona, hoje in teka na smučeh.

Maraton v teku na smučeh in v biatlonu za osnovnošolce vsako leto privabi na Pokljuko številne ljubitelje teh aktivnosti v naravi, v veselje in zadovoljstvo vseh, ki nas je vsako leto več in smo s to prireditvijo zelo zadovoljni.

 

Tako tudi letos, ko smo se v soboto, 18. 1. 2014, s 23 učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja Boh. Bistrica udeležili Pokljuškega maratona in državnega prvenstva osnovnih šol v smučarskih tekih in biatlonu, na katerem so se nekateri navkljub temu, da so bili to zimo celo prvič na snegu, zelo dobro odrezali.

 

Tako smo v dveh kategorijah med posamezniki dobili celo dva državna prvaka, in sicer je v kategoriji nekategoriziranih smučarskih tekačev zmagal Matic Ajdič; v kategoriji nekategoriziranih biatlonk si je zmago priborila Iza Jensko, le z malenkostnim zaostankom je bila druga Taja Smukavec. Med kategoriziranimi biatlonci so bili rezultati naslednji: Blaž Debeljak drugo, Kaja Marič peto, Melisa Oblak šesto, Urban Stare osmo mesto; med nekategoriziranimi biatlonci: Jan Markelj drugo, Žan Sodja peto mesto; med kategoriziranimi tekači: Luka Kalita šesto, Lenart Medja sedmo mesto; med kategoriziranimi tekačicami: Tinkara Bajrič sedmo, Lena Repinc osmo mesto; med nekategoriziranimi tekači: Špela Pekovec četrto, Kaja Zorč dvanajsto, Karla Stare 17. mesto in Žiga Mlakar dvanajsto mesto; ekipno – nekategorizirano biatlon, v postavi Jan Markelj, Iza Jesenko, Taja Smukavec in Žan Sodja prvo mesto in ekipno – nekategorizirano smučarski tekači v postavi Matic Ajdič, Špela Pekovec, Kaja Zorč in Žiga Mlakar tretje mesto.

 

Čestitke vsem, hvala organizatorjem in vsem, ki so nam pomagali in bili z veseljem z nami.

 

 

Maja Velički in Marjan Pavliha, OŠ dr. Janeza Mencingerja

Oglejte si tudi