Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Priložnost za mlade pevke in pevce

Glasbena matica Ljubljana organizira avdicijo za zborovske pevke in pevce, ki bi januarja 2016 želeli nastopiti v svetovno uveljavljeni otroški operi Brundibar.
Ob 70-letnici konca druge svetovne vojne je Glasbena matica Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom, Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in Akademijo za glasbo v Ljubljani pričela s pripravo svetovno znane otroške opere Brundibar. Slednja je edina svetovno uveljavljena opera, uglasbena za otroško izvedbo, ki jo nepretrgano uprizarjajo operni ansambli in šole po vsem svetu.

 

Pri izvedbi opere Brundibar bo sodeloval Otroški pevski zbor Glasbene matice pod vodstvom Irme Močnik. K sodelovanju vabimo soliste in zborovske pevce, ki želijo nastopiti v operi in so stari od 8 do 14 let. Pevci se bodo v jesenskih mesecih muzikalno in scensko pripravili na premiero, ki bo 13. 1. 2016 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Sledile bodo tri ponovitve: 14., 15. in 17. 1. 2016 v isti dvorani.

 

Avdicija bo potekala v ponedeljek, 1. junija in v sredo, 3. junija 2015, ob 17.00 v prostorih Glasbene matice (Lajovčeva dvorana) na Vegovi ulici 5 v Ljubljani.

Avdicijo bo vodila zborovodkinja Irma Močnik.

 

Več informacij in prijava je mogoča na spletni strani Glasbene matice Ljubljana: http://www.glasbenamatica.si/otroci/otroski-pevski-zbor

Oglejte si tudi