Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Adventna sejma Šolskega in Vrtčevskega sklada

V decembru so starši otrok iz šole in vrtca organizirali sejme, na katerih so s prodajo izdelkov otrok in staršev zbirali sredstva za Šolski in Vrtčevski sklad.

Šolski sklad je bil ustanovljen pred nekaj leti z namenom zbiranja sredstev za pomoč socialno šibkim in za zagotavljanje nadstandardne dejavnosti šole – šole v naravi, tabori, izleti, predstave …, pomaga pa tudi pri nakupu nadstandardne tehnične opreme. Sklad deluje v dobro vseh učencev.

 

Sredstva za sklad se zbirajo predvsem z zbiralnimi akcijami starega papirja, tekstila, s prodajo izdelkov učencev, nekaj malega pa občasno darujejo tudi posamezniki in podjetja. Še posebej smo veseli akcij, ko združijo moči starši in otroci.

 

Adventni sejem je izključno v organizaciji in izvedbi staršev. Letošnje leto so na tak način zbirali sredstva že tretjič in zbrali kar 1.023 evrov. Prav ob zaključku leta 2013 in z vstopom v leto 2014 smo na pobudo učencev in s pomočjo sredstev iz sklada zamenjali že 40 let star zvok za zvonjenje.

 

V decembru so si v šoli vsi učenci od 3. do 9. razreda lahko za nižjo ceno ogledali planetarij, s pomočjo katerega smo imeli izredno zanimiv pogled v naše vesolje. Sofinancirane so bile še naslednje dejavnosti: projekta Comenius in Turizmu pomaga lastna glava, ekskurzija v München, obisk razstave Genij – da Vinci, knjižnega sejma v Ljubljani … Seveda pa je prednostna naloga sklada pomagati socialno šibkim, ki se tako lahko udeležijo marsikatere dejavnosti, ki bi se je sicer težko.

 

Vrtčevski sklad ima mlajšo tradicijo, a zato nič manj zagnanosti. Sklad je bil ustanovljen v lanskem letu in člani odbora s starši so letos sejem v dveh delih organizirali drugič. Ker so otroci mlajši, so pri ustvarjanju izdelkov dejavnejši starši, stari starši, tete, strici, na pomoč pa jim priskočijo tudi vzgojiteljice. Zbrali so 987€.

 

Adventni sejem je pokazal, da je pozitivna misel resnično najmočnejša sadika. V tem primeru je sprožila veliko sodelovanja med starši in otroki, kar se je odrazilo v lepih sejemskih dnevih. Vsi, ki ste s kakršnim koli prispevkom darovali v katerega od skladov, ste podprli šolsko in vrtčevsko dejavnost, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

 

Pri izvedbi šolskega adventnega sejma sta bili »duši« organizacije Barbara Sušel in Joži Arh. Brez sodelovanja mnogih bi tudi sami težko izpeljali sejem. Zato se zahvaljujeta vsem, ki so kakor koli pomagali, kaj podarili, zašili … ali na drug način prispevali, da je lahko šolski adventni sejem že tretje leto zaživel na polno. Svoje besede zahvale sta takole izrazili v verzih:

 

Srčnost in dobrota

naše je vodilo,

dobra volja in veselje

naše je merilo.

 

Za dobro otrok in nas

si je vredno vzeti čas,

naj tako bo tudi drugo leto,

sodelujmo skupaj, še bolj zavzeto!

 

                                               (Barbara in Joži)



Mojca Rozman, ravnateljica

 

 

 

 

Oglejte si tudi