Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Aparat, ki rešuje življenja

To je defibrilator – naprava, ki lahko reši tudi vaše življenje. Take aparate lahko že opazite po večjih blagovnicah, trgovskih centrih, železniških postajah – povsod tam, kjer se gibljemo.

Defibrilator smo v novembru kupili tudi v Zavodu svetega Martina. Namenjen ni le potrebam stanovalcev našega Doma, temveč tudi zaposlenim, obiskovalcem in sovaščanom. Aparati so raznih oblik in barv, imajo pa isto funkcijo. Reševati življenje. S pomočjo elektrošoka pomagajo srcu, da začne znova normalno utripati (normokardija), ne več samo drgetati (fibrilacija). Rokovanje z njim je preprosto, vsa navodila so v slovenskem jeziku in nas vodijo čez cel postopek oživljanja.

 

Aparat je tako za naš Dom kot za Srednjo vas in Boh. Češnjico velika pridobitev, saj s pravočasnim in pravilnim ukrepanjem ob zastoju srca z uporabo defibrilatorja lahko nekomu rešimo življenje. V primeru, da se v vasi pokaže potreba, ga bomo z veseljem posodili oziroma pomagali, dokler ne pride nujna medicinska pomoč. Vsi zdravstveni tehniki in bolničarji, ki smo zaposleni v Domu, imamo osnovno znanje o temeljnih postopkih oživljanja in znamo rokovati z aparatom. V bližnji prihodnosti ga bomo z veseljem pokazali tudi vam – sovaščanom in vas naučili rokovanja z njim.

 

 

Janja Duh, vodja zdravstvene nege

Oglejte si tudi