Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

V dolino prinesli deset vreč smeti

Člani Planinskega društva Mercator so na prelazu čez Suho iz opuščenega vodnjaka očistili za deset velikih vreč odpadne embalaže – plastenk, steklenic in pločevink. Vseh smeti je bilo približno en kubični meter.

V dolini jih je po končanem delu sprejel župan Franc Kramar in se jim zahvali za dobro delo, ki so ga opravili. »Vsak, ki skrbi za okolje z odnašanjem smeti, je dober človek in smo mu v Bohinju za njegovo delo zelo hvaležni,« je zbranim članom PD Mercator dejal župan Kramar.

 

PD Mercator ima tri sekcije, Vodnike, Markaciste in Varuhe narave. Prve vodi načelnik Martin Slemenšek, druge načelnik Ljubo Pišek in tretje načelnica Nevenka Rajhman. Predsednica društva je Karmen Ceh.

 

V Bohinju je društvo zadolženo za dve planinski poti, in sicer od hotela Jezero mimo hotela Bellevue do Rjave skale na Visoki orlovi rob ter od hotela Bellevue čez planino Suha na prelaz Suha. V lanskem letu so člani Markacistov za ti dve poti postavili usmerjevalne table.

 

V Bohinj pridejo dva- do trikrat na leto. »Naša komunikacija s tukajšnjimi organizacijami, kot je TD Bohinj, je zelo dobra. Tudi s sedanjim direktorjem Vogla se zelo dobro razumemo,« je povedal načelnik Pišek. Društvo ima tudi nalogo vsako leto pred začetkom planinske sezone pregledati svoje poti, ki jih po potrebi očistijo raznih novonastalih naravnih preprek. Na koncu sezone pa pospravijo okolico poti, za katere so zadolženi.

Oglejte si tudi