Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

Predstavitev Bohinja na EP 2014

Evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu 2015 v Bohinju je dolgoročen proces, ki se je začel z ustanovitvijo Kajak kanu kluba Bohinj.
Pred nekaj leti se je pričel s kandidaturo za tekmovanja na najvišjem nivoju in uspel s kandidaturo za Evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu v letu 2015. K projektu sta pristopila Občina Bohinj in Turizem Bohinj. Po formiranju Organizacijskega odbora smo začeli z delom.

Prvi korak k organizaciji EP v Bohinju je bil obisk Evropskega prvenstva 2013 na Portugalskem, kjer smo videli odličen primer, kako organizirati tako velik športni dogodek. S temi izkušnjami smo začeli načrtovati Evropsko prvenstvo z dvema vmesnima postajama. Prvi mejnik je bila organizacija tekem Svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v začetku junija. Drugi mejnik je bila promocija Bohinja in naših tekem na Evropskem prvenstvu 2014, ki se je odvilo v Slovaškem Pieštanyju.

 

Mesto je izredno turistično in zanimivo, zaradi vrelcev in številnih hotelov bi ga lahko poimenovali slovaška Rogaška Slatina. Tekmovanja na reki Vah so bila korektna, vendar so organizatorji naredili manj kot leto poprej Portugalci. Še najbolj je bodlo v oči, da v mestu ni bilo nikjer videti, da se pri njih dogaja Evropsko prvenstvo. Tudi slovaški športni dogodek bo kot zgled prišel še kako prav.

 

Organizacijski odbor našega prvenstva je dobil na voljo prostor za promocijski šotor, ki je – morda ravno zaradi slovaške nekreativnosti – pritegnil veliko zanimanja. Pripravili smo veliko promocijskih tiskovin o Bohinju in Sloveniji. Če bo zanimanja toliko, kolikor so ga tekmovalci, trenerji in amaterski tekmovalci pokazali na stojnici, bo Bohinj naslednje leto v času evropskega prvenstva v kajakaškem maratonu res poln tekmovalcev, gostov in obiskovalcev.

 

Na prvenstvu smo opravili precej pomembnih poslovnih pogovorov s potencialnimi ponudniki opreme in servisa na našem prvenstvu. Vse to se je izkazalo za zelo pomembno, kajti veliko športnikov iz oddaljenih držav, kot npr. Španija in Portugalska, si sposodi čolne na samem prizorišču tekmovanja.

 

Na koncu naj ponosno povemo, da smo ob zaključku prvenstva na Slovaškem simbolično prejeli zastavo Evropske kajakaške zveze, kar pomeni, da smo sedaj mi tisti, ki bomo gostili naslednje Evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu.

 

 

Jure Sodja, generalni sekretar OO ECH2015

Oglejte si tudi