Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Pestra ponudba v glavni sezoni

V Bohinju se v času glavne turistične sezone dogaja nemalo prireditev, ki pa niso skoncentrirane na enem mestu, ampak so razpršene po celem Bohinju. Od srede julija do konca avgusta poteka v Bohinju vsaj ena prireditev na dan.
»Med vsemi bi želeli posebej izpostaviti Glasbeno poletje v Bohinju, ki je vrhunska prireditev, ki ne samo bogati turistično ponudbo Bohinja v poletnem času, ampak Bohinj postavlja ob bok krajem, ki organizirajo velike in pomembne kulturne festivale, ki so lahko tudi pomemben dejavnik pri odločitvi za obisk destinacije. Bohinj v okviru Glasbenega poletja obiščejo vrhunski ustvarjalci in poustvarjalci glasbenih del. Vedno znova navdušeni nad vrhunsko igro narave in kulture ter prijaznostjo domačinov ponesejo dober glas o Bohinju širom po Evropi in svetu,« je povedal direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

 

Prireditve so izbrane in organizirane tako, da zadovoljijo vse goste. Tisti, ki jim je blizu rock, etno in jazz glasba, bodo obiskali Festival Kanal. Z narodno zabavno glasbo so obarvani Torkovi večeri v Stari Fužini, kjer istočasno poteka tudi domača tržnica. Med tradicionalnimi prireditvami, Večeri pod vaško lipo, Etno vikend z Vasovanjem in Kmečko ohcetjo, Kresna noč ter Kravji bal v prvi polovici septembra, prav tako ponujajo raznoliko zabavo za različne okuse. Ne smemo pa pozabiti še na potopisne, fotografske in gledališke večere, ki se v sklopu Štale na Ranču odvijajo pod Studorjem na Ranču Mrcina.

Povezave

www.bohinj.si/si

Oglejte si tudi