Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Vabilo na 'bohinjski' zajtrk

Občina Bohinj ob dnevu slovenskega zajtrka, ki se je natanko pred desetimi leti razvil iz medenega zajtrka na pobudo Čebelarske zveze Slovenije vabi na Bohinjski zajtrk. Otroci bodo imeli tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in v šoli, ostale občane in občanke, predvsem starejše, pa Občina Bohinj na zajtrk vabi v petek 18. novembra ob 9.00 zjutraj v avlo Kulturnega doma Joža Ažmana. Ob zajtrku, ki bo sestavljen tudi s sestavinami z znamko Bohinjsko bodo pripravili tudi zanimivo program. Gostje si bodo ogledali film o zgodovini čebelarstva, predstavitev čebelarskega krožka in razstavo izdelkov otrok iz osnovne šole. Ob desetih se bodo pridružili akciji Čebelarske zveze Slovenije in zapeli Slakovega čebelarja.

Čebelarska zveza Slovenije že deseto leto v sodelovanju s številnimi uspešno pripravlja medeni zajtrk, ki je že pred leti z drugimi sodelujočimi postal slovenski zajtrk.

Kot so zapisali v čebelarski zvezi, so tako vrtci kot osnovne šole akcijo sprejeli z odobravanjem in medeni zajtrk se je marsikje razvil v veliko več. Nastali so številni projekti in zgodbe, ki otroke v osnovnih šolah in vrtcih na prijeten način, prek igre in različnih dejavnosti seznanjajo s pomenom čebel, čebelarstva in ohranjanja okolja ter s čebeljimi pridelki.

Čebele nas spremljajo vse življenje in so ambasadorke čistega okolja. Otrokom so simbol pridnosti, varčnosti in skrbi za druge, odrasli občudujemo njihovo učinkovitost, socialni red in gospodarnost. To leto medeni zajtrk in z njim zgibanka Čebelica, moja prijateljica praznuje 10 let. Ob tej priliki so na čebelarski zvezi povabili šole in vrtce ter vse ki radi pojejo, da se jim pridružijo in pomagajo ustvariti najštevilčnejši pevski zbor, ki bo usklajen kot čebelja družina, zapel vsem dobro poznano in priljubljeno pesem Čebelar ansambla Lojzeta Slaka, vsak na svoji lokaciji, a ob istem času – t. j. na Dan slovenske hrane, v petek, 18. 11. 2016 ob 10. uri. S tem želijo opomniti vse na pomen čebel v naravi in na našo dolžnost ohranjati čisto naravo.

Oglejte si tudi