Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 10.12.2016

jasno
Danes bo pretežno jasno, v Slovenski Istri bo občasno nizka oblačnost. Najvišje temperature bodo od 6 do 13 stopinj C.
-7°C | 10°C
nedelja, 11.12.2016
-7°C | 9°C
ponedeljek, 12.12.2016
1°C | 9°C
torek, 13.12.2016
-4°C | -1°C
sreda, 14.12.2016
-7°C | 4°C
Opozorila
Sobota, 10.12.2016 ob 11h
Dodatnega opozorila ni.
-7°C
10°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila

Brezplačna delavnica o HACCP


OBVESTILA

| |
08.04.2015      9:30
A A

Brezplačna delavnica o HACCP


V četrtek, 16. aprila, bo v prostorih Razvojne agencije Zgornje Gorenjske na Jesenicah (Spodnji Plavž 24e) od 9. do 13. ure potekala brezplačna delavnica o dobri higienski in proizvodni praksi (HACCP).


Deli:

Predavala bo Sonja Čeferin Tomaš, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki ima bogate izkušnje na področju prehranskega svetovanja pri različnih zdravstvenih stanjih (alergijah, sladkorni bolezni, celiakiji ...), pri pripravi, uvajanju in verifikaciji sistema HACCP v gostinskih obratih, slaščičarnah, bolnišnicah, planinskih kočah, živilsko-predelovalnih obratih itd.

 

Prijave na delavnico pošljite po elektronski pošti dina@ragor.si ali pokličite na tel. št. 04 5813 419. V prijavi navedite ime, priimek, občino ter telefonsko številko. Delavnica je sofinancirana s strani občin Zgornje Gorenjske in se izvaja v okviru vstopnih točk VEM na lokalnem nivoju v letu 2015 – »VEM 2015«.

 

Delavnica je namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujete s proizvodnjo, prometom in prodajo živil: zaposlenim v gostiščih, restavracijah, slaščičarnah, kavarnah, barih, pekarnah, trgovinah, vrtcih, šolah, bolnišnicah, domovih za starejše in ostalih zavodih, ki za svoje oskrbovance pripravljajo in razdeljujejo hrano.

 

Na podlagi XII. poglavja Uredbe Evropskega parlamenta in sveta (ES) št. 852/2004 o higieni živil lahko delajo z živili samo osebe, ki imajo ustrezno strokovno usposobljenost. Odgovorne osebe morajo izobraževanje opraviti enkrat letno. V nasprotnem primeru jih doletijo kazni pristojnih inšpekcijskih služb. Udeleženci delavnice prejmejo potrdilo o izobraževanju.

 

Teme delavnice so: slovenska in EU-zakonodaja na področju proizvodnje, prometa in prodaje živil; varna prehrana in dejavniki tveganja (fizikalni, kemijski in mikrobiološki); dobra proizvodnja praksa; dobra higienska praksa; informacije o alergenih (nepredpakirana živila); vodenje dokumentacije HACCP; najpogostejša neskladja ugotovljena med notranjim nadzorom ter priprava na inšpekcijski nadzor.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Eldina Čosatović, RAGOR





Povezani članki
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Bohinj!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!