Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Most je odprt

Že v maju smo najzvedavejši skoraj dnevno hodili gledat, kako nastaja nova pot mimo nogometnega igrišča in skozi kemp Danica do mesta, kjer je kmalu začel rasti tudi nov povezovalni most čez Savo.
Konec maja so bili zaključeni podporni stebri, na dan predsednikovega obiska v Bohinju je bil dostavljen les, iz katerega je bil v naslednjih dveh tednih sestavljen most.

 

Trak je prerezal župan Franc Kramar v soboto, 22. junija, in tako uradno predal most in tudi bohinjsko kolesarsko pot v uporabo kolesarjem, pešcem in tudi rolarjem ter morda še komu. Z mostom smo na Bistrici pridobili varen dostop na našo kolesarsko pot, ki povezuje Spodnjo in Zgornjo bohinjsko dolino.

 

Najprej se je na parkirišču pred prostori Turizma Bohinj zbralo kar lepo število kolesarjev, ki so z županom na čelu zavrteli pedala proti Danici. Po glavni cesti se je ob narodnozabavnih zvokih Bohinjskega kvinteta dolga gručasta kolona kolesarjev, sestavljena iz najmlajših še v sedežih sedečih kolesarjev in tistih s pomožnimi kolesci do prekaljenih kolesarskih navdušencev, vila kar več sto metrov.

 

Ko smo zadnji prispeli do mosta, so bili prvi že čezenj in na poti v Zgornjo dolino na prireditveni prostor pod smučiščem Senožeta, kjer se je odvijala prireditev Summer Opening - Auto Show Bohinj 2013.

 

 

 

Oglejte si tudi