Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Usposabljanje – protipoplavni sistem Občine Bohinj

V sredo, 22.aprila,msmo se predstavniki PGD Bohinjska Bistrica, Režijskega obrata Občine Bohinj in poveljnik Civilne zaščite Občine Bohinj Dušan Pfeifer, udeležili usposabljanja za postavitev protipoplavnih barier.

Proti poplavne bariere je za namen zaščite prebivalstva in javne infrastrukture kupila Občina Bohinj. Na usposabljanju je bil prisoten tudi župan Franc Kramar, nekateri občinski svetniki ter predstavniki Turističnega društva Bohinj, saj je del uposabljanja potekal v kampu Danica.

 

Usposabljanje so izvajali predstavniki podjetja, ki proizvaja bariere, iz Danske. Delo je bilo zelo dinamično. Celotno usposabljanje pa je trajalo kar 11 ur. Po uspešno izvedenem usposabljanju lako zaključimo, da gre za izredno uporabno zadevo, ki bo v primeru poplav dejansko zaustavila tok deroče vode (npr. pri bencinskem servisu se lahko prepreči poplavljanje glavne ceste, preprečili bomo lahko poplavljanje Zoisove ulice ipd).

 

Bariere so last Občine Bohinj. Shranjene so na Režijskem obratu Občine Bohinj, ki jih v primeru poplav tudi pripelje na lokacijo. Postavitev barier in polnenje z vodo na poplavljenem območju pa izvajamo gasilci.

 

Več slik v fotogaleriji>>>

Oglejte si tudi