Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Na Voglu izmerili 130cm snega

Prvič v sezoni zadostna količina snega za vse naprave
Bohinj, 10. februar 2016 –  Več kot 100 cm svežega snega so izmerili v zadnjih nekaj dneh na Voglu in tako lahko prvič v sezoni zapišejo stanje snežne odeje s tromestnim številom. Snežko Voglar (inovativna web kamera), ki je bil v pripravljenosti že od začetka novembra je bil ob zadnjem sneženju deležen tudi več kot 27.000 ogledov na dan. Višina snežne odeje v zgornjem delu se giblje okoli 200cm.

Link do Snežko Voglarja: http://www.vogel.si/zima/cenik-in-info/spletne-kamere-v-zivo


Kot vse kaže je snega sedaj prvič v sezoni več kot dovolj za obratovanje vseh naprav na Voglu. V zgornjem delu bo potrebno proge očistiti še nevarnosti proženja snežnih plazov in Vogel bo lahko zasijal v pravi zimski podobi. Napoved za naslednja dva dni je že toliko sigurna, da si upamo napisati, da bo Vogel pravljičen! 

 

“Za zimske počitnice smo le dočakali sneg, upamo samo, da bo sedaj tudi še kaj lepih dni, da bodo naši gostje lahko uživali v odlično pripravljenih progah in edinstveni kulisi Vogla. Trenutno sneži do doline, vendar je še preuranjeno poddati oceno, ali bomo lahko uredili tudi najdaljšo smučarsko progo v Sloveniji - 7,5km dolg Žagarjev graben. Se bomo pa vsekakor potrudili", je dodal Boštjan Mencinger, predsednik uprave Vogel, d. d.

 

Sveže informacije o stanju redno objaviljamo preko naših socialnih omrežij Faceboook in Twitter @VogelSkiCenter.

Oglejte si tudi