Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Letna skupščina ZB KO Polje Bohinj

Sredi februarja se je v gasilskem domu na Kamnjah odvila redna letna skupščina članov Krajevne organizacije Polje Bohinj Združenja borcev za vrednote NOB.

Z  novim letom so se pričele določene obveznosti in ustaljeno delo. Med redna opravila spadajo letna poročila na Občino Bohinj, na Območno združenje ZB v Radovljico, evidence, statistike, ki pa so vezani na rok . V roku je potrebno izvesti tudi redni letni občni zbor – skupščino, na kateri se prikaže celoletno delo organizacije na posameznih področjih dela.

 

Udeležila se je je več kot tretjina naših članov ter gostje sosednjih KO, iz Bohinjske Bistrice in Srednje vasi. Z udeležbo nas je počastil tudi podžupan Občine Bohinj Jože Sodja. Naš predsednik Boris Rožič je vse navzoče pozdravil in se zahvalil za udeležbo. Pred uradnim začetkom sta nam mlada harmonikarja  Aljaž Rožič in Jan Šubelj zaigrala nekaj partizanskih in domoljubnih pesmi. Z minuto molka pa smo se poklonili umrlim članom.

 

V nadaljevanju je bil predstavljen dnevni red: izvolitev organov skupščine, predstavitev poročil, razprave, potrditev plana dela in finančnega plana za leto 2014. Sprejeli smo nekaj novih članov, izvolili delegate za skupščino ZB Radovljica in besedo prepustili tudi gostom. Iz poročil je bilo ugotovljeno, da naša organizacija dela dobro na vseh področjih, kar so potrdili tudi gostje in podžupan. Obenem pa so nam zaželeli, da tako nadaljujemo tudi v prihodnje. Pri točki razno pa smo največ časa namenili razpravi o proslavi na Žlanu.  Pojavile so se ideje, da bi proslavo razširili še na  talce, padle borce, izseljence, kurirje in umrle v taboriščih iz našega območja, saj jih ni malo. Predlog se bo preučil, program dela pa ustrezno dopolnil.

 

Po napornem delu in dolgotrajnem govorjenju smo potrošeno energijo nadomestiti s skromno pogostitvijo, ki pa je obenem tudi priložnost za druženje med člani in gosti. Izmenjali smo razna mnenja in predloge, največ pa je bilo prijetnega druženja.

Oglejte si tudi