Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Navdušenje nad 1. Mednarodnim Bohinj folkfestom

Prvi mednarodni festival folklore in glasbe Bohinj Folkfest je za nami. Doživeli smo tri večere zanimivih nastopov in še tri dodatne dni druženja s plesalci in spremljevalci v Bohinju.
Gostili smo tri skupine iz Bolgarije, Srbije in Izraela. Seveda so se nastopom pridružile domača skupine KUD Triglav Srednja vas, KD Bohinj, GD Bohinj in skoraj domači Kašarji iz Žirovnice. Skupaj smo pripravili lep program, ki bi si predvsem na tekmovalni večer zaslužil še kaj več obiska.

 

Menimo, da je bila to dobra generalka za prihodnje podobne dogodke, ki bi lahko v prihodnosti plemenitili kulturno dogajanje Bohinja, nudili kulturno in družabno izmenjavo, vabili večje število nastopajočih in končno nadgradili turistično dogajanje in utrip v pred in posezonski idili Bohinja.

 

Upamo, da ste vsaj malo slišali ali videli letošnji festival in boste v prihodnje festival, ki upamo, da postane tradicionalen, čeprav morda bienalno, podprli in si z užitkom ogledali festivalski večer, kot smo si ga lahko že letos. Hvala vsem, ki so festival podprli in na njem sodelovali.

 

 

Jure Sodja, za organizacijsko ekipo Bohinj Folkfesta

Oglejte si tudi