Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
1°C
NED.
12°C
-2°C
Oceni objavo

4. leto delovanja ŽPZ KD Bohinj

Ob prelomnicah se večkrat oziramo nazaj, zlasti pa kujemo načrte za naprej.

Tudi pevke Ženskega pevskega zbora, ki delujemo v okviru Kulturnega društva  Bohinj, se na začetku četrtega leta svojega delovanja spominjamo preteklih dogodkov in nastopov, predvsem pa načrtujemo program za novo pevsko sezono.

 

Nastopamo na različnih prireditvah in na priložnostnih srečanjih v domačem kraju. Rade se odzovemo vabilu domačih društev in ustanov, kjer nastopimo samostojno ali s pesmijo dopolnimo program posameznih dogodkov. S prepevanjem in druženjem poskušamo drugim in sebi popestriti dneve in tako skupaj tkemo niti toplih barv v pisano preprogo spominov.

 

Najpogostejši nastopi so na  prireditvah v času veselega decembra.  S posebnim veseljem in ponosom pa zapojemo na vsakoletnem samostojnem koncertu ob slovenskem kulturnem prazniku  v dvorani Doma Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici. Nastopamo pa tudi izven Bohinja. Vsako leto sodelujemo na reviji območnih pevskih zborov Gorenjske v Radovljici. Kot gostje sodelujemo na prireditvah, ki jih organizirajo kulturna društva izven Bohinja. Enkrat na leto si privoščimo tudi celodnevni izlet, kjer se sprostimo in nasmejimo, da še dolgo pomnimo.

 

Tudi medgeneracijsko sodelovanje nam ni tuje. Na koncertih se z veseljem pridružimo mlajšim nastopajočim, tako pevcem kot instrumentalistom. In ko se na koncu skupaj priklonimo našim poslušalcem, lahko samo zadovoljni ugotovimo, kako drži rek: »Več ko nas je, bolj je veselo«. Pridružite se nam in se prepričajte sami!

 

Rade bi popestrile svoje vrste, saj smo prepričane, da bi v številčnejši zasedbi naši glasovi zazveneli bolj polno. Zato k sodelovanju vabimo vse, ki imate še posebej rade slovenske ljudske in umetne pesmi, da se nam pridružite v prepevanju in pri druženju. Z nami se z vso vnemo in požrtvovalnostjo trudi naša zborovodkinja Cilka Novoselec. Vaje imamo vsak ponedeljek zvečer v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici.

 

 

Zdenka Erlah, ŽPZ KD Bohinj

Oglejte si tudi