Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Uskladitev podatkov v RKG-GERK-i

Vlagatelje zbirnih vlog za kmetijske subvencije obveščamo, da bo letos obdobje vlaganja zbirnih vlog potekalo od 26. februarja 2014 do 6. maja 2014.

Vlagatelji morajo urediti GERK-e na Upravni enoti vsaj en dan pred vložitvijo vloge za kmetijsko subvencijo.


Obveščamo vas, da je na spletni strni http://rkg.gov.si/GERK/ omogočeno tiskanje preglednih kart.

 

Iz GERK-ov je potrebno izločiti:

-      vse površine z drugačno vrsto kmetijske rabe oziroma vse površine, ki niso v kmetijski rabi, če so večje ali enake 100 m2,

-      iz GERK-ov se mora takšne površine izločiti tudi, če so manjše od 100 m2 ter jih je v GERK-ih več in skupaj predstavljajo pomembno površino GERK,

-      iz GERK-ov se izločijo pozidana zemljišča in vode, ki merijo več kot 25 m2 ter površine, namenjene skladiščenju hlevskega gnoja za obdobje daljše od 6 mesecev, ki merijo več kot 25 m2.

 

V GERK se ne uvršča travnatih površin okoli objektov, ki se ne uporabljajo za kmetijsko dejavnost ter rekreacijskih površin (golf igrišča, parki, zelenice, travnata igrišča, hipodromi), razen smučišč, če se na njih izvaja kmetijska dejavnost.

 

Opozarjamo, da je potrebno izločiti vse mostičke in druge povezovalne pasove, ki preko nekmetijske ali druge kmetijske rabe povezujejo en GERK. Poleg tega mora nosilec urediti vsako drugačno kmetijsko rabo od prijavljene (npr. nova zorana njiva, zasaditev trajnega nasada); vsako prenehanje uporabe kmetijskega zemljišča (zaradi prodaje, prenehanja zakupa ipd.); vsako na novo pridobljeno kmetijsko zemljišče (nakup, zakup, na novo vzpostavljena kmetijska raba npr. zaradi krčitve zarasti, če je v naravi že vzpostavljena kmetijska raba).

 

Za uskladitev GERK-ov se lahko predhodno dogovorite za termin na upravni enoti, na telefonski številki 04 5371 612 ali 04 5371 600 (int. št. 52).


Poleg tega bo nosilcem KMG iz območja Bohinja omogočeno, da uredijo oziroma uskladijo GERK-e tudi na Krajevnem uradu v Bohinjski Bistrici.

 

V marcu 2014:

- v sredo 5., 12., 19. in 26. marca 2014 v času od 8. do 17. ure.

 

V aprilu 2014:

- v sredo 2., 9., 16.  in 23. aprila 2014 v času od 8. do 17. ure.

 

 

 

UE Radovljica

Oglejte si tudi