Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Povezana Vogel in Kranjska Gora

Prizadevanja Žičnic Vogel Bohinj za še boljše povezovanje gorenjskih smučišč so že obrodila prve sadove. Vogel in Kranjska Gora sta z enotno sezonsko smučarsko vozovnico sklenila medsebojno povezavo.
Gre za dve med seboj različni smučišči, ki bosta nudila užitke na skupaj 55 km smučarskih prog med 809 in 1.800 metri nad morjem.

 

Skupna sezonska vozovnica s Kranjsko Goro bo vključevala tudi nočno smuko v Kranjski Gori. Najbolj atraktivna je zagotovo sezonska družinska vozovnica. Za sezonsko vozovnico za družino (dva odrasla in vsi otroci) je treba odšteti le 889 EUR. Predsednik uprave Boštjan Mencinger ob tem poudarja, da je to zagotovo cenovno in smučarsko najbolj zanimiv produkt v Sloveniji in širši okolici. »S skupno vozovnico lahko gostom ponudimo večjo raznovrstnost in večjo gotovost, da bodo dni, namenjene užitkom na snegu, lahko izkoristili. Kombinacija modernega sistema zasneževanja v Kranjski Gori in visoke nadmorske višine na Voglu je dovolj veliko zagotovilo, da je strah pred zeleno zimo odveč. Na Voglu smo že lansko zimo obratovali kar 138 dni.«

 

Vozovnice, tudi povezovalna sezonska, so s precej nižjo ceno kot v redni prodaji že na voljo v predprodaji. Najcenejšo dnevno vozovnico je v predprodaji mogoče kupiti že za 21,25 evra (velja le med tednom), najcenejšo sezonsko vozovnico, ki je veljavna med tednom in tudi med šolskimi počitnicami, pa za 195 evrov. Pri tem je potrebno poudariti, da so vozovnice z znižano ceno, ki veljajo med tednom, na voljo le za čas predprodaje, saj jih v redni prodaji v ponudbi ne bo. Predprodaja se bo zaključila 30. novembra.

 

Pozimi bo na Vogel spet mogoče priti tudi z vlakom iz smeri Ljubljane, vse Gorenjske in Nove Gorice. Dnevni paket s povratno vozovnico za vlak, z avtobusnim transferjem od postaje do Vogla, dnevno smučarsko vozovnico in s kosilom na Voglu bo naprodaj za 35 evrov za odrasle in 23 evrov za otroke. V prejšnji zimski sezoni je na Vogel z vlakom prišlo preko 2.500 smučarjev. »Na Voglu smo veseli, da nam je na okolju prijazen način uspelo pridobiti nekaj dodatnih gostov. Ni odveč poudariti, da se gostje poleg možnih nevšečnosti na poti na ta način izognejo tudi blagajni smučišča, saj lahko smučarsko vozovnico kupijo že na prodajnem mestu Slovenskih železnic. Za še boljšo pretočnost na blagajnah in čim preprostejši dostop do vozovnic bomo predvidoma konec leta uvedli spletno prodajo, brez kakršnegakoli obiska blagajne. Pogoj za to bo čip kartica v žepu, dostop do interneta in veljavna kreditna kartica. Ob izpolnjenih pogojih bo mogoče karto kupiti tudi, ko boste že na poti,« je povedal Mencinger.

 

Na Voglu bodo letos v posodobitev sistema izdaje in kontrole smučarskih vozovnic vložili 150.000 evrov in tako poenotili sistem s Kranjsko Goro, kar bo imetnikom sezonskih vozovnic omogočilo, da jim vozovnice ob menjavi smučišča ne bo potrebno menjati na blagajni.

 

»Prodaja namestitvenih kapacitet v Bohinju in na Voglu za zimo se odvija že nekaj tednov, kar bi moral biti dober znak,« je dejal Mencinger. Dobro se prodajajo predvsem paketi s smučarsko vozovnico, ki so v posameznih obdobjih še posebej ugodni. Pri tem želijo izpostaviti družinska tedna od 12. do 26. januarja 2015, ko bodo otroci do 15 let starosti na Voglu bivali in smučali brezplačno, brezplačne vozovnice za seniorje v zadnjem tednu januarja in posebne pakete z brezplačnimi vozovnicami za vse ženske in dekleta v tednu od 8. do 15. marca 2015.

Oglejte si tudi