Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 26.04.2017

pretežno oblačno
Popoldne bo v vzhodnih krajih zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo oblačno in občasno bo deževalo v zahodni in osrednji Sloveniji, na severu pa do Koroške. Več padavin bo na zahodu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 19, v vzhodnih krajih do 22 stopinj C.
10°C | 16°C
četrtek, 27.04.2017
13°C | 16°C
petek, 28.04.2017
11°C | 17°C
sobota, 29.04.2017
5°C | 15°C
nedelja, 30.04.2017
2°C | 18°C
Opozorila
Sreda, 26.4.2017 ob 11h
Od danes do petka dopoldne bo padla večja količina dežja. Zato bodo v četrtek močneje narasli vodotoki v zahodni in južni ter deloma v severni Sloveniji, v noči na petek in v petek dopoldne pa tudi drugod. Danes in jutri zvečer bo povišano tudi plimovanje morja.
10°C
16°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Gospodarstvo

Mesec oblikovanja v Ljubljani


GOSPODARSTVO

| |
08.11.2013      8:00
A A

Mesec oblikovanja v Ljubljani


Oblikovalska okuševalnica, izziv za kuharje in oblikovalce, je edinstven kulinarično-oblikovalski dogodek, ki združuje strokovna znanja kuharjev, oblikovalcev in izdelkovalcev v okusni predstavitvi sodobne kuhinje, izvirnih pogrinjkov in novih izdelkov za hrano.


Oblikovalska okuševalnica. Foto: Zavod Big
Oblikovalska okuševalnica. Foto: Zavod Big
Deli:

Namen dogodka je razvoj, lansiranje in trženje novih izdelkov, kjer kulinarični performans povezuje oblikovalsko domišljijo in podjetniško strategijo v celovito zgodbo in originalno izkušnjo.

 

Prestižni dogodek je tekmovalne narave, na katerem se je predstavilo 13 odličnih ekip iz vse Slovenije. Svojo odličnost so dokazovale na temo »Svetloba na mizi«.

 

Bohinjska naveza, gostilna Danica s šefom kuhinje Jožetom Godcem, LIP pohištvo Bohinj in oblikovalka Jana Vilman, se je uspešno predstavila z novo linijo LIPovega pohištva SORTER in z bohinjskimi sladicami.

Svetloba pride na mizo iz narave kot prvi element, iz katerega vse nastane in se sklene v krogotok življenja. V Bohinju že od nekdaj živimo v sožitju z naravo in iz nje vzamemo, kar potrebujemo. V vsakem času na svoj način. Drevo, s tem ko ga obdelamo, povrnemo v drugo življenje, ki nam spoštljivo služi. In življenje ni grenko, le pogled je potrebno spremeniti.

 

Jože Godec je ustvaril nove okuse petih bohinjskih sladic in v vsako dodal za Bohinj značilno sestavino: čokoladno tortico s koruzno moko trdinko bohinjko, skutno kremo s suhimi hruškami, bučo med orehi, čokolado z bohinjskimi lešniki - ocvirki. Za piko na i pa še pravo bohinjsko torto po receptu izpred leta 1900.

Kulinarično-oblikovalsko obarvana žirija, ki ji je predsedovala dr. Irena Fonda, je ocenjevala skladnost s temo, idejo predstavitve kot celote, kulinarično odličnost in izdelek s kriteriji dobrega oblikovanja. In le malo nas je ločilo od nagrade za kulinarično odličnost, katero sta prejela Igor Jagodic in Jorg Zupan iz Restavracije Strelec na Ljubljanjskem gradu, kar dokazuje, da hodimo z ramo ob rami z najboljšimi.

V decembru vas vabimo na okuševalnico v gostilno Danica na Bohinjski Bistrici, da si posladkate dolge večere.

 

 

Gostilna Danica, LIP pohištvo in Jana Vilman




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Bohinj!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!