Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Železniški nadvoz na Rečici

Občina Bled je prevzela sanacijo železniškega nadvoza, saj so bile poškodbe že tako hude, da je odpadala kamnita obloga in je bila resno ogrožena varnost tako železniškega kot cestnega prometa. Poškodbe so v glavnem nastale zaradi preobremenjenosti ceste, saj uporabniki niso spoštovali omejitev glede dovoljenih obremenitev. Zaradi  vgradnje kabelskih kanalizacij preko mostu in posledično razpok na asfaltu  je prišlo do vdora padavinskih voda in s tem do odstopanja kamnitih oblog.  Prvotna sanacija spomladi  je tako obsegala injiciranje razpok, vgradnjo vezi,  sanacijo kamnitih oblog in kamnite ograje, vgradnjo nove AB plošče ter položitev asfalta.

 

Ob pričetku del in odstranjevanju kamnitih oblog so z izvajalcem ugotovili, da  je obseg poškodb nadvoza večji, vključno s posedki temeljev, zato so bili prisiljeni naročiti celoten projekt sanacije, ki  najprej predvideva stabilizacijo temeljev, povezavo celotnega nadvoza z jeklenimi vezmi ter injiciranje, sanacijo oboka, izdelavo novih kabelskih kanalizacij in vodovoda ter nato izdelavo nove AB plošče s hidroizolacijo, preplastitvijo z asfaltom, ureditvijo odvodnjavanja  vključno z navezavo  na obstoječe vozišče pred in za nadvozom.

Sanacija nadvoza v skladu s projektom se je zato pričela v drugi polovici julija in bo v celoti zaključena sredi septembra. Končna vrednost del, ki bodo plačana iz občinskega proračuna, bo skupaj s projekti znašala okoli 150.000 €.  Ustrezno prilagoditev železniškega prometa, izdelavo varnostnih načrtov, čuvajsko  in nadzorno službo ter kompozicijo s premičnim odrom  pa financirajo  Slovenske železnice, so sporočili iz Občine Bled.

Oglejte si tudi