Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-2°C
SOB.
18°C
3°C
Oceni objavo

Zbiranje in odvoz odpadkov

Bled - Blejska Infrastruktura je že začela z odvažanjem zelenega odpada in kosovnih odpadkov. Gospodinjstva so prejela vrednostne bone za odvoz obeh vrst odpadkov, odvoz pa lahko naročijo na Infrastrukturi in je ob predložitvi bona brezplačen. Prav tako lahko občani brezplačno kosovne odpadke ali zeleni odpad sami pripeljejo na zbirni center. Omejitev količine velja le za prevzem gradbenih odpadkov in odpadkov, ki vsebujejo azbest.

 

Vsako gospodinjstvo, ki je vključeno v reden odvoz mešanih komunalnih odpadkov, na začetku vsakega leta, v februarju, prejme in v posameznem letu lahko uporabi dva bona. Uporabnik lahko uporabi oba bona naenkrat ali vsakega posebej. Na en bon lahko odda en kosovni odpadek oziroma kosovne odpadke v skupni količini do 2 m³. Pri več stanovanjskih objektih, kjer uporabljajo skupno opremo za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov, uporabniki na »bon« lahko oddajo kosovne odpadke v skupni količini do 2 m³ na eno stanovanjsko enoto.

 

Infrastruktura Bled najmanj enkrat letno s posebno prilagojeno in opremljeno premično zbiralnico, organizira akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Nevarne odpadke bodo letos zbirali 5. aprila, in sicer na parkirišču pri pokopališču v Zgornjih Gorjah od 7h30 do 9h30, na parkirišču Infrastrukture na Bledu pa od 10h do 12h. Nevarni odpadki so odpadki, ki vsebujejo eno ali več nevarnih lastnosti. V kategorijo nevarnih odpadkov spadajo: škropiva, zdravila, čistila in kozmetika, ostanki lakov in barv, odpadna olja, tudi jedila, ostanki onesnažene embalaže ter baterije in akumulatorji.

Oglejte si tudi