Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Vse nared za čistilno akcijo

Bled - V občini Bled  je že vse nared za letošnjo čistilno akcijo, ki bo potekala jutri, v soboto. V občini Bled želijo poleg sanacije najbolj motečih in nevarnih divjih odlagališč urediti še vaška jedra, skupne javne in zelene površine, igrišča, prireditvene prostore, sprehajalne in turistične poti, šolske poti ter okolico šol in vrtcev, obrežja potokov, rek in obalo jezera.

 

Na občini pričakujejo, da bo v akciji sodelovalo čim več društev in krajanov, prostovoljcev s stroji in prevoznimi sredstvi za prevoz odpadkov na zbirna mesta. Odpadke bo jutri od 8. do 14. ure možno pripeljati tudi direktno na zbirni center ob čistilni napravi ali pa na zbirno mesto ob Infrastrukturi Bled, na Rečiški 2.

 

Jutri bo tudi akcija odstranjevanja azbestno cementnih ali salonitnih plošč. Zbiranje teh plošč bo potekalo po vseh krajevnih skupnostih, in sicer na Bohinjski Beli pred kulturnim domom od 8h do 9h 30, v Ribnem pred Zadružnim domom od 10h do 11h30, v Zasipu pred domom krajanov od 12h do 13h, krajani krajevnih skupnosti Bled in Rečica pa plošče lahko na parkirišče podjetja Infrastruktura pripeljejo od 13h30 do 16h. Tudi letos bo Občina Bled kot prispevek pri odstranjevanju nevarnih odpadkov vsem občanom, ki bodo plošče oddali jutri, subvencionirala polovico cene odvoza in deponiranja.

 

Hkrati pa bo jutri potekala tudi akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Tovornjak in usposobljeno osebje bo prevzemalo nevarne odpadke na parkirišču pred zbirnim centrom na Bledu,  in sicer od  10.00 do 12.00 ure. 

 

Med nevarne odpadke, ki se bodo zbirali sodijo predvsem onesnažena embalaža, topila, kisline, kemikalije, pesticidi, žarnice, premazi, barve, lepila, smole, čistila, zdravila, baterije, akumulatorji, motorna olja.

Oglejte si tudi