Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

Veselje v Marijinem domu

Bled - V življenju se radi oziramo nazaj in obujamo lepe spomine na srečanja in razne dogodke. Tudi sestre hčere Marije Pomočnice se rade spominjamo letošnjega počitniškega časa. V Marijinem domu se je kar naprej nekaj dogajalo. Vsak dan je kdo prišel ali odšel, sprejeli smo različne skupine in posameznike, nekatere za eno noč, druge za več dni. Počitnikovale so nekatere sestre, družine, otroci in mladi, prespali kolesarji, romarji, prostovoljci, poleg duhovnih vaj za sestre pa so tudi otroci in mladi pri nas preživeli nekaj dni počitnic bodisi z duhovno-kulturno bodisi z duhovno-jezikovno vsebino. S programi smo začeli takoj po pouku.  Od 25. do 29. junija se je najprej odvijal Duhovno – počitniški teden Bled pod drobnogled v poeziji in prozi. Ena od udeleženk je zapisala: »Tukaj v Marijinem domu se veliko igramo in pojemo, zato nas vsako jutro zbudi glasba. Nato vstanemo, potelovadimo, zmolimo in se fajn najemo, da dobimo dovolj energije do kosila. Sledijo razne dejavnosti, pri katerih sodelujemo vsi: delavnice, velike igre, pohod v Vrbo, kopanje, piknik na vrtu …. V tem tednu spoznavamo sv. Janeza Boska, zato smo si ogledali tudi film o njem, animatorji nam vsako jutro odigrajo en prizor iz njegovega življenja. Pa tudi mi udeleženci smo uprizorili nekatere prizore iz njegovega življenja. Vsak dan obhajamo sveto mašo, vsakič nekje drugje. Vedno pa imamo dovolj prostega časa za družabne igre. Seveda pa ob vsem ne pozabimo na našega Gospoda. Saj poznate tisti rek: 'Če je Bog na prvem mestu, je vse na pravem mestu.'«

 

Med programom smo razpisali tudi Literarni natečaj in nastale so čudovite rime, pesmi in zgodbe. Tole je ena izmed pesmi, ki jo je napisal Marko (12. let):

Kremšnite

Od nekdaj so dobre kremšnite želeli,

a boljše od blejske, bilo ni nobene,

nobene od blejske bolj zaželene.

Na našem tem Bledu dobiš jih pri vsakem sosedu.

A vsaka ima svoj okus, edinstven priokus.

Ene z več, druge z manj,

edinstvene vanilijeve kreme

in za nameček na vrh še malo sladke smetane,

na vsaki strani še listnato testo,

in to je to! 

Zdaj pa smo že krepko zakorakali v novo šolsko leto. Kaj vse nam bo to leto prineslo, še ne vemo. Lahko pa računate na to, da sestre hčere Marije Pomočnice z Bleda vztrajno molimo in prosimo obilje Svetega Duha za vse.

 

sestra Martina Golavšek

Oglejte si tudi