Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Poletni oratorij Bled 2014

V župniji Bled smo tudi letos izvedli že tradicionalno počitniško, versko in družabno srečanje za osnovnošolce, ki ga mnogi poznajo kot poletni oratorij. Vsak dan, od 30. junija do 6. julija 2014, se nas je na župnijskem dvorišču zbralo več kot 70 otrok in 20 navdušenih animatorjev skupaj s sestrami HMP in župnikom Janezom Ferkoljem.
Po dolgih pripravah smo le pričakali slovesni začetek oratorija. Prispeli so otroci in nam prinesli veliko dobre volje, veselja in še več novega zagona za delo. Zapeli smo himno, ki je iz dneva v dan pridobivala na jakosti in odmevala po Bledu. Apostol Peter nas je vsako jutro popeljal skozi zgodbo oratorija, iz katere smo se vsi veliko naučili. Spoznali smo, da se je potrebno zelo truditi, nikoli obupati in imeti močno vero, da ti lahko uspe. To nam je zelo prav prišlo v sredo, ko smo se podali na Petrovo pot nad Begunjami. Po dolgi in strmi poti smo dosegli vrh, kjer se nam je ob cerkvici odprl čudovit razgled na Bled.

 

Otroci so na oratoriju izboljšali tudi svoje ročne spretnosti na najrazličnejših delavnicah. Na vseh je nastalo polno lepih izdelkov. Starejši udeleženci oratorija so se lotili celo umetniške izdelave stojnice, s pomočjo katere smo mimoidočim podarili oratorijske izdelke, z njimi poklepetali ali zapeli. Oratorij pa seveda ne bi bil oratorij, če ne bi imeli velikih iger. Vsak dan smo se zabavali in hkrati učili sodelovanja v skupinah.

 

Z veliko hvaležnostjo in veseljem smo gledali otroke, ki so odhajali z oratorija s širokim nasmehom, za katerim so se skrivala nova spoznanja, novi prijatelji in nepozabni spomini na oratorij.  

Izraz hvaležnosti je namenjen tudi Občini Bled za finančno podporo in vsem, ki ste nas tako ali drugače spodbujali pri našem delu za dobro mladih.

 

Animatorka Neža Pogačar

 

Oglejte si tudi