Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Hočem biti svet

Letos se nas je na poletnem oratoriju med 6. in 11. julijem na Bledu zbralo več kot 80 otrok. Animatorji, sestre HMP in g. župnik Janez so nam približali življenje sv. Dominika Savia. Naučili smo se njegovo geslo svetosti – DVD , ki pomeni: delaj dobro, bodi vesel, opravljaj svoje dolžnosti.

V vsak nov dan smo vstopali z dvigom oratorijske zastave in molitvijo. Sledila je zgodba, ki so nam jo animatorji odlično uprizorili. Nadaljevali smo s katehezami, ustvarjalnimi delavnicami in veliko igro. Torek je bil nekoliko poseben za starejše udeležence oratorija, saj smo ostali z animatorji do 21. ure, prisluhnili pričevanju ter nadaljevali veseli večer ob igri in pesmi. V četrtek smo odšli na romanje na Brezje, da bi k Mariji ponesli svoje prošnje in zahvale. Z avtobusom smo se peljali dober kos poti, potem pa nadaljevali peš. Po poti so nas čakale različne naloge, ki so nas povezovale in naredile naše romanje polno pričakovanja. Petek je bil znova poseben dan, saj nismo imeli navadne velike igre, ampak vodne igre pri sestrah HMP na vrtu.

 

Z oratorijem smo zaključili v soboto pri sveti maši, ob kateri smo se zahvalili za 25 let oratorija na Bledu. Druženje skupaj s starši in družinami smo nadaljevali pri sestrah HMP, kjer smo prisluhnili predstavitvi oratorija ter nadaljevali veliko igro skupaj s starši, ki je meni osebno bila najbolj všeč, za ostale pa ne vem. Vem le, da smo se vsi na oratoriju zabavali!

 

Ema Razingar, udeleženka oratorija

Oglejte si tudi