Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Turistično leto 2014

Bled -Na začetku leta je kazalo dobro - potem pa je prišlo vremensko izjemno neugodno poletje, ki je grozilo, da bo odplaknilo goste. Pa jih na srečo ni. V juniju 2014 je bilo na Bledu še za pet odstotkov več nočitev, kot junija 2013, julija in avgusta pa jih je bilo za pet odstotkov manj.

 

Blejsko turistično leto se je glede na nočitve po podatkih Turizma Bled končalo na enakem nivoju kot lani, pohvalno pa je, da je bilo decembra 2014 kar za 62 odstotkov gostov več kot decembra 2013. tako občutno povečanje gre pripisati tudi decembrski tekmi v biatlonu, ki je decembra 2013 ni bilo, vendar pa tudi če odštejemo nočitve, ki so jih prispevali biatlonci in njihovi spremljevalci, številke še vedno ostajajo višje od leta 2013. Turizem Bled, turistično gospodarstvo, Infrastruktura Bled in Občina Bled so decembra zares naredili pomemben korak naprej – tako s prireditvami kot tudi s praznično okrasitvijo.

Med gosti so največji napredek v končnih številkah prispevali gostje iz Južne Koreje – v letu 2013 jih je statistika komaj zaznala, lani pa so med vsemi nočitvami ustvarili kar 4 odstotke. Po deset odstotkov nočitev so ustvarili Nemci in Italijani.

Oglejte si tudi