Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Prebivalci Riklijeve prejeli priznanje

Bled - Pri Turističnem društvu Bled si že vrsto let prizadevajo, da je ta gorenjski turistični biser lep in urejen za domače prebivalce ter za številne turiste in obiskovalce z vseh koncev sveta. V okviru slovenske akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna, ocenjujejo urejenost hiš, od leta 2004 naprej pa tudi urejenost ulic in cest.


Letos so na podlagi ocen komisije za najlepšo razglasili Riklijevo cesto. Prebivalci veliko truda vlagajo v urejenost svojih hiš in okolice, vse pa vpliva na celotni videz. Cesto dopolnjuje Slovenski trg, ki pri cerkvi Svetega Martina zaokrožuje lepo podobo tega dela Bleda.


Predsednica društva, Jana Špec, je včerajšnji podelitvi priznanja pohvalila prizadevanja prebivalcev, podžupan Občine Bled, Toni Mežan, pa je med drugim poudaril, da je občina poskrbela, da ima cesta vso potrebno komunalno infrastrukturo, prebivalci pa s svojim delom največ prispevajo k urejenosti in lepemu videzu. V imenu prebivalcev je priznanje prevzela Miša Potočnik, posamezniki v vseh hišah pa bodo priznanje prejeli ob drugi priložnosti.


Na fotografiji: Prebivalci Riklijeve ceste ob podelitvi priznanja skupaj s predstavniki Turističnega društva Bled in Občine Bled.


Oglejte si tudi